Primul elev ELIMINAT de la Bacalaureat: avea telefonul mobil la el

Un elev din Capitală a fost eliminat, luni, din Bacalaureat, după ce a fost prins având asupra sa un telefon mobil, şi a pierdut astfel dreptul de a continua examenul în această sesiune, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele comisiei municipale de Bacalaureat, Nicolae Nuţu.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 14:23
Primul elev ELIMINAT de la Bacalaureat: avea telefonul mobil la el

Elevul va putea da din nou Bacalaureatul la toamnă, a precizat Nuţu. „Preşedintele comisiei de examen a hotărât eliminarea din examen a candidatului, potrivit articolului din Metodologia de Bacalaureat care spune că eventualele fraude sau tentative de frauda la probele orale vor fi comunicate imediat preşedintelui comisiei. Acesta este obligat să verifice şi să ia măsurile ce se impun, care pot merge pâna la eliminarea candidatului din examen”, a mai spus preşedintele comisiei municipale de Bacalaureat.

Aceeaşi metodologie prevede că este interzisă intrarea candidaţilor în sala de examen cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, dicţionare, noţite, însemnări etc.) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

VEZI AICI MODEL DE SUBIECT PENTRU PROBA DE COMPETENŢE ORALE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, a mai spus Nicolae Nuţu.

Proba orală la limba română de la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 are loc luni, marţi şi miercuri. În perioada 13-15 iunie, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, candidaţii urmând să susţină proba la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană.

VEZI ŞI Cum te pregăteşti ca să ai CELE MAI BUNE REZULTATE LA BAC 2012

BACALAUREAT 2012: Ce urmăresc profesorii la proba de competenţe orale la limba română

GHIDUL candidatului la Bacalaureat 2012. VEZI ce poţi lua cu tine în sala de examen

Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 25 şi 27 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

CITEŞTE ŞI: Liber la BAC pentru piţipoance şi cocalari. Metodologia nu explică ce înseamnă ţinută adecvată

EXCLUSIV Elevă de 10 la Bacalaureat, studentă cu bursă de 2.500 de lire în Marea Britanie

EXCLUSIV Elita Bacalaureatului din România, student în Germania la o universitate de prestigiu FOTO