Primul hamburger artificial din lume ajunge în farfurie. O porţie e un „chilipir” de 290.000 de euro

Primul hamburger din carne de vită produsă artificial în laborator îşi face intrarea pe piaţă. Preţul său însă este de domeniul fanteziei, acesta costând nu mai puţin de 290.000 de euro.

28 iul. 2013, 19:10
Primul hamburger artificial din lume ajunge în farfurie. O porţie e un „chilipir” de 290.000 de euro

Primul hamburger de vită artificial va fi servit la un restaurant exclusivist din Londra, săptămâna viitoare, cu un preţ „inaugural” de 250.000 de lire sterline (290.000 de euro). Acestă sumă uriaşă de „pornire” simbolizează însă banii investiţi pentru producerea, în regiune, a prototipului hamburgerului artificial.

Cu o greutate de 142 de grame, chifteaua hamburgerului a fost produsă în laborator de echipa profesorului Mark Post, care a creat-o. Carnea sintetică din care este produsă provine din celule stem de vacă, reproduse în eprubetă.

Post, care este profesor la universitatea Maastricht, crede că producerea artificială a hranei ar putea rezolva pe viitor problemele din industria cărnii.

„În prezent, folosim 70% din capacitatea noastră agricolă pentru a produce carne de bovine. Este nevoie de o alternativă. Dacă nu facem ceva, carnea va deveni un aliment foarte scump, un aliment de lux”, a explicat profesorul.

În cel mult ăase săptămâni, noul produs ar putea ajunge pe rafturile supermarket-urilor, scrie Daily Mail.