Primul hotel în spaţiu arată ca în filmele SF. Va avea restaurante şi spa, iar gravitaţia va fi ca pe Lună

O companie americană a anunţat că va începe în 2025 construcţia primului hotel spațial, care se va afla pe orbita Pământului și care va avea toate dotările obişnuite, între care restaurante, cinematograf, spa și camere pentru 400 de persoane.

02 mart. 2021, 21:19
Primul hotel în spaţiu arată ca în filmele SF. Va avea restaurante şi spa, iar gravitaţia va fi ca pe Lună

Primul hotel în spaţiu, dezvoltat Orbital Assembly Corporation (OAC), ar putea fi operațional încă din 2027, cu infrastructura construită pe orbită în jurul Pământului. Stația spațială va fi un cerc uriaș (foto) și se va roti pentru a genera gravitație artificială, care va fi setată la un nivel similar cu gravitația găsită pe suprafața Lunii. Nu au fost dezvăluite detalii despre costul construirii stației spațiale sau costul unui sejur.

Stația spațială Voyager Class va fi alcătuită dintr-o serie de inele, cu un număr de „module” atașate la exteriorul inelelor, după cum scrie Daily Mail. Acestea vor include, de asemenea, o sală de gimnastică, bucătărie, restaurant, bar și alte facilități esențiale pentru oameni care urmează să fie pe stație pe termen lung.

Citeşte şi Sonda spaţială a Chinei a ajuns cu succes pe Lună. Misiunea va colecta primele roci selenare din ultimii 50 de ani

Celelalte module vor fi închiriate sau vândute către companii private și guverne. Agențiile guvernamentale ar putea folosi stația pentru a găzdui propriul modul științific sau ca centru de instruire pentru astronauții care se pregătesc să meargă pe Marte.

Primul hotel în spaţiu va avea forma unui cerc uriaş (foto), precum nava din filmul Singur pe Marte și va fi alcătuit din 24 de module de locuințe, de 20 de metri lungime și 12 metri lățime.

Citeşte şi A cincea stare a materiei, observată pentru prima oară în spaţiu. Descoperire uimitoare făcută la bordul Staţiei Spaţiale


loading...