Primul jucător din NBA infectat de coronavirus. Întreg sezonul a fost suspendat

NBA (Liga profesionistă nord-americană de baschet) a anunţat că suspendă toate meciurile din acest sezon după depistarea primului jucător infectat cu coronavirus, francezul Rudy Gobert, de la Utah Jazz.

12 mart. 2020, 06:36
Primul jucător din NBA infectat de coronavirus. Întreg sezonul a fost suspendat

NBA suspendă restul meciurilor prevăzute în calendar până la noi ordine„, a anunţat NBA, al cărei sezon regulat trebuia să continue până pe 15 aprilie, după care continua cu faza play-off până la începutul lunii iunie. „Un jucător de la Utah Jazz a fost depistat pozitiv la Covid-19. Meciul de miercuri seara de la Oklahoma City a fost anulat. Jucătorul în cauză nu a fost în sală„, a precizat liga, fără a-l identifica.

În aceeaşi zi, franciza din Utah anunţase forfait-urile pentru acest meci ale pivotului francez Rudy Gobert şi aripii congoleze Emmanuel Mudiay, ambii ”bolnavi”. Potrivit canalului ESPN şi site-ului The Athletic, jucătorul care a contractat virusul este Rudy Gobert.

Citeşte şi Donald Trump suspendă toate călătoriile din Europa către SUA din cauza coronavirus. Marea Britanie scapă de restricţie

Chiar înaintea anunţului şoc făcut de NBA, meciul dintre Oklahoma City Thunder şi Utah Jazz a fost amânat cu puţin timp înaintea loviturii de start, dar liga nu a precizat imediat motivul. Spectatorii din Chesapeake Energy Arena au fost anunţaţi că meciul nu va mai avea loc din ”circumstanţe neprevăzute”, iar miile de suporteri s-au îndreptat liniştiţi către ieşiri.

Echipele erau prezentate publicului şi meciul era pe punctul de a începe când, în urma unei conversaţii între oficiali, toţi au plecat la vestiare.

Patru din cele şase meciuri programate miercuri seara au avut, totuşi, loc, suspendarea sezonului în NBA fiind anunţată după începerea lor.