Primul judeţ din România care se întoarce la măsurile din STAREA DE URGENŢĂ! Ce restricţii au fost impuse

Bistriţa Năsăud este primul judeţ din România care a impus noi măsuri restrictive. Autorităţile au decis în urma numărului mari de cazuri de infecţie cu coronavirus să interzică activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.    

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 19:43

În urma numărului mare de infectări cu coronavirus autorităţile au decis să treacă la fapte prin impunerea unei serii de măsuri restrictive. Prin urmare, toate activităţile sportive şi recreative desfăşurate în aer liber sunt stric interzise pe timpul pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. În Argeş există patru localităţi care sunt evaluate

Primăria municipului Bistriţa a primit o notificare din partea DSP Bistriţa Năsăud prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că trebuie să suspende orice fel de activitatea recreativă şi sportivă care urma să se desfăşoare în acest oraş.

Autorităţile locale nu sunt de acord cu această decizia a DSP-ului şi susţin că ar fi acceptat dacă ar fi fost vorba despre o stare de urgenţă în România, nu una de alertă. În Bistriţa, sunt la ora actuală, potrivit bilanţului de astăzi, 711 cazuri de îmbolnăvire.

Ludovic Orban a declarat astăzi faptul că nu există momentan niciun judeţ care riscă să fie carantinat, cu toate acestea sunt patru localităţi în Argeş care au fost evaluate de către autorităţi. De asemenea, premierul susţine că a transmis un mesaj clar de fermitate către toate instituţiile din România pentru a respecta regulile impuse de autorităţi.