Primul lanţ de magazine din România care a cerut insolvenţa. Sute de angajaţi au fost concediaţi

Omul de afaceri Romeo Pomponiu, în vârstă de 66 de ani, a cerut în instanţă insolvenţa Steilmann România, reţea locală de magazine cu afaceri în valoare de 30,8 milioande lei în anul 2018. Anterior, omul de afaceri a închis fabrica de confecţii Modexim din Craiova şi a concediat aproximativ 300 de angajaţi, argumentând prin pierderile înregistrate constant, conform Profit.ro.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 06:28
Primul lanţ de magazine din România care a cerut insolvenţa. Sute de angajaţi au fost concediaţi

De asemenea, conform Profit.ro omul de afaceri a decis să închidă şi fabrica de confecţii Sib Dress din Sibiu, o afacere de peste 10 milioane de lei, motivând faptul că nu mai pot fi acoperite costurile lunare de funcţionare. Prin urmare, 138 de angajaţi au rămas fără un loc de muncă.

În prezent, Romeo Pomponiu a cerut insolvenţa reţelei Steilmann România, după ce anterior, compania a obţonut un Certificat de Situaţia de Urngeţă, acordat pentru intreruperea totală sau parţială a activităţii. 

Citeşte şi: Guvernul vrea să introducă în România modelul german de muncă „Kurzarbeit”

Steilmann este primul nume important de pe piața de retail din România care apelează la insolvență în această perioadă de după pandemia de coronavirus. Printre creditorii Steilmann România se numără Banca Comercială Română, potrivit datelor termene.ro.

Romeo Pomponiu este propietarul reţelei locale de magazine, care înainte de criza din 2008 număra 70 de unităţi. În prezent, în România, mai există doae 25 de unităţi. Înființată în 1991, Steilamann România SRL este controlată la acest moment de Romeo Pomponiu – 99,01% și Mihaela Simona Pomponiu – 0,99%.

Ultimele date disponibile arată că societatea a consemnat în anul 2018 pierderi de 493.544 lei la o cifră de afaceri de 30,84 milioane de lei, precum și datorii de 10,6 milioane de lei. Și Sib Dress a intrat direct în faliment, la propria cerere, decizia fiind pronunțată de Tribunalul Sibiu pe 12 iunie, la circa trei luni de la anunțul privind închiderea fabricii din Sibiu, potrivit Profit.ro.