Primul mesaj al prințului William de la diagnosticarea prințesei Catherine. Ce spune moștenitorul tronului regal despre cancerul din familia sa: „Durerea nu are limite”

Prințul William a transmis primul mesaj după ce soția sa, Catherine, a fost diagnosticată cu cancer. Moștenitorul tronului Marii Britanii este în asentimentul tuturor celor care suferă din cauza problemelor celor apropiați.

18 apr. 2024, 09:10
Primul mesaj al prințului William de la diagnosticarea prințesei Catherine. Ce spune moștenitorul tronului regal despre cancerul din familia sa: „Durerea nu are limite”
Primul mesaj al prințului William de la diagnosticarea prințesei Catherine. Ce spune moștenitorul tronului regal despre cancerul din familia sa: „Durerea nu are limite”

Prințul William a transmis primul mesaj oficial după ce soția sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Moștenitorul tronului Marii Britanii resimte veștile rele primite, anume diagnosticarea cu cancer a celor mai iubite ființe din viața lui, soția și tatăl său.

Citește și: Carmen Harra, previziune sumbră despre Kate Middleton: „Cancerul este progresiv…”. Ce spune de divorţul de Prinţul William

Primul mesaj al prințului William de la diagnosticarea prințesei Catherine

Casa regală a fost lovită de două vești teribile: atât prințesa de Wales, cât și suveranul Charles al III-lea au cancer și urmează tratament de specialitate. La scurt timp de la aflarea veștilor, prințul William a făcut și primele declarații.

Într-o prefață pentru o serie de ghiduri dedicate veteranilor militari din comunitatea forțelor armate, prințul de Wales a împărtășit un mesaj special familiilor îndoliate. Moștenitorul a vorbit despre stresul trăit de soldații întorși din teatrele de operațiuni care aleg să se sinucidă, copleșiți de gândurile negre cu care au venit din războaiele în care au supraviețuit gloanțelor.

Este primul mesaj oficial transmis de William înainte de întoarcerea sa oficială la îndatoririle regale. „Vă rog să știți că nu sunteți singuri”, s-a adresat moștenitorul tronului într-o prefață scrisă pentru o serie de ghiduri dedicate veteranilor militari și apropiaților lor, publicată de Suicide Bereavement UK, potrivit The Mirror.

William a descris cum el și prințesa de Wales au întâlnit multe familii îndoliate de-a lungul anilor și au înțeles „puterea care vine din împărtășirea experiențelor”.

„Este esențial ca vocile celor îndoliați, trecuți prin această experiență a sinuciderii celor dragi lor, să fie auzite. Nu există o limită de timp pentru procesarea durerii, dar Catherine și cu mine am întâlnit multe familii îndoliate de-a lungul anilor și cunoaștem puterea care vine din împărtășirea experiențelor, chiar și în cele mai tragice circumstanțe”, a notat prințul în mesajul său puternic.

Cuvintele pronțului vin cu o zi înainte ca acesta să se întoarcă la îndatoririle oficiale. El va vizita o organizație caritabilă de distribuție a surplusului de alimente, după care va merge la un centru de tineret, fiind primele sale angajamente oficiale de când Kate, soția sa, a anunțat că urmează un tratament pentru cancer. Diagnosticul a fost pus ca urmare a descoperirii bolii în testele postoperatorii după o intervenție chirurgicală abdominală majoră.

„Acest lucru a fost, desigur, un șoc uriaș, iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii. După cum vă puteți imagina, mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul împotriva cancerului. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod potrivit pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine”, a spus Katherine, la scurt timp după aflarea veștii.

Din cauza chimioterapiei, cuplul princiar a petrecut vacanța de Paște la reședința Amner Hall, din Norfolk. Ei nu au luat parte la slujba din Duminica Învierii, de la Castelul Windsor.

Citește și: Ce avere avea Kate Middleton înainte să se căsătorească cu prințul William al Marii Britanii. Prințesa de Wales a fost un model apreciat