Primul ministru PNL care amenință cu demisia din funcție

Ministrul Educației este primul ministru din Guvernul PNL care a anunțat că va renunța la funcție în cazul în care banii prevăzuți în bugetul pe 2021 nu vor fi pe măsura așteptărilor.

11 feb. 2021, 15:28
Primul ministru PNL care amenință cu demisia din funcție

Primul ministru PNL care amenință cu demisia din funcție. Sorin Cîmpeanu a declarat că are o ”așteptare clară” ca bugetul Educației din acest an să fie mai mare raportat la execuția bugetară din 2020. Ministrul a adăugat că, în caz contrar, va exista un alt ministrul care să îi ia locul.

„Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group.

Citește și: Primele cazuri de infectare cu coronavirus după redeschiderea şcolilor. Alertă la mai multe şcoli din Bucureşti şi din ţară

Primul ministru PNL care amenință cu demisia din funcție

„Una din condiţii a fost creşterea semnificativă, aşa cum nu a mai fost până acum, a componentei costului standard per elev destinat acoperirii cheltuielilor materiale. Din această perspectivă, sunt foarte mulţumit. Din perspectiva burselor elevilor, de asemenea. Vrem să avem o finanţare a cercetării, finanţare instituţională a cercetării. Sunt motive de satisfacţie. Am afirmat public în mod repetat şi deliberat că, înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României, totuşi am o aşteptare clară: în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2020, bugetul Ministerului Educaţiei, în special, şi bugetul Educaţiei, în general, să fie mai mare. Este un minim. Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cazuri de COVID în școlile din România

La patru zile de la redeschiderea şcolilor au apărut şi primele cazuri de infectare cu COVID-19. Şase cazuri COVID-19 au fost confirmate doar în Bucureşti în rândul elevilor. S-a raportat şi o infectare în rândul profesorilor în Capitală. De asemenea, alte cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate şi în unităţi şcolare din Vaslui, Gorj, Timiş, Braşov, Cluj, Constanța, Dolj şi Botoșani.