Primul oraş din România care suspendă TRANSPORTUL ÎN COMUN. Vor mai fi curse doar pentru cadre medicale, angajaţi MAI

Un oraş din România suspendă transportul în comun din cauza coronaviruslui. Vor mai fi curse speciale doar pentru cadrele medicale, farmacişti, angajaţi MAI, Jandarmerie doar pe bază de legitimaţie, a anunţat primarul Iaşiului, Mihai Chirica. Măsura intră în viagoare de miercuri de la ora 12 noaptea.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 09:34
Primul oraş din România care suspendă TRANSPORTUL ÎN COMUN. Vor mai fi curse doar pentru cadre medicale, angajaţi MAI

Grupul de Lucru din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași se reuneşte marţi pentru a decide noi măsuri pentru a limita răspândirea infectării cu coronavirus în România.

Primul Mihai Chirică a declarat la Digi 24 că în şedinţă se va discuta şi despre interzicerea utilizării transportului public de către călători pe toate traseele din Municipiul Iași și zona exterioară acestuia, aflat în administrarea SC Compania de Transport Public Iași SA. 

Excepţie fac cadrele medicale și angajaţii spitalelor din Iaşi, angajaţii dispensarelor, cabinetelor medicale și al întregii infrastructuri medicale, precum și angajații farmaciilor din Municipiul Iași, pe baza legitimaţiilor de serviciu. 

De asemenea, toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași vor putea utiliza transportul în comun, tot pe bază de legitimaţie. 

Primarul a mai explicat că transportul în comun va putea fi folosit doar în limita locurilor de pe scaune, pentru a evita aglomeraţia.