Primul pas spre Mondiale. România-Belarus 25-22, la handbal masculin

Naţionala antrenată de Vasile Stângă a câştigat la trei goluri diferenţă prima manşă a meciului de calificare în play-off-ul pentru CM 2013.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 19:34
Primul pas spre Mondiale. România-Belarus 25-22, la handbal masculin

Drumul naţionalei de handbal spre Mondialele din Spania, de anul viitor, se anunţă foarte dificil şi presărat cu momente dramatice. O dovadă este meciul tur jucat împotriva Belarusului, contând pentru calificarea la baraj, ultimul obstacol înaintea turneului final.

Partida jucată la Bucureşti a avut parte de răsturnări spectaculoase de scor, dar prima jumătate a fost în avantajul oaspeţilor, care conduceau la pauză cu 14-12. În repriza a doua elevii lui Vasile Stângă au recuperat diferenţa, dar nu au reuşit să se desprindă decisiv. Abia din minutul 54 „tricolorii” s-au distanţat la două goluri, 23-21, după două reuşite ale debutantului Cristian Ghiţă.

Cu 20 de secunde înainte de final, belarusul Şilovici a fost eliminat direct, pentru lovirea la figură a lui Fenici, iar România a s-a desprins la trei goluri pe tabelă, printr-un gol marcat de Ghionea, şi a câştigat cu 25-22.