Primul pas spre refacerea coaliţiei PNL – USR – UDMR. Au votat toţi acelaşi preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Camera Deputaţilor are de astăzi un nou preşedinte. Membrii PNL - USR - UDMR au votat pentru numirea lui Florin Roman în funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor după demisia lui Ludovic Orban.

18 oct. 2021, 17:59
Primul pas spre refacerea coaliţiei PNL – USR – UDMR. Au votat toţi acelaşi preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Florin Roman este noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. PNL, USR și UDMR au votat, luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, ca a treia funcție în stat să fie ocupată de liberalul Florin Roman. Interimatul va dura două săptămâni.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, vacantarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma demisiei lui Ludovic Orban. S-au înregistrat 256 de voturi „pentru” şi 26 „împotrivă”.

Citeşte şi: Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul lui Dacian Cioloş va începe mâine. Când este votul decisiv. „Nu e momentul pentru un experiment”

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi al Camerei Deputaţilor şi-a prezentat în 13 octombrie demisia din funcţia de la Cameră, în urma pierderii alegerilor de la congresul liberal în favoarea lui Florin Cîţu.

„Eu ce gândesc spun și ce spun fac. În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia. Motivul principal e legat de faptul că nu mai pot fi părtaș la decizii luate de o conducere instalată cu forța, fără nicio legătură cu promisiunile din campania electorală pentru alegerile parlamentare. Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților atât timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Citu, cu sprijinul lui Klaus Iohannis, dupa ce a calcat in picioare democratia din PNL este pregatita sa calce in picioare democratia din Romania.

Nu pot să fiu complice la decizii prin care mă făceau pe mine să încalc Constituția. Nu mai pot să exercit acastă funcție cât timp gruparea demolatoare, cu sprijinul lui Iohannis, este pregătită să calce democrația în România.

Nu pot să fiu părtaș la ce urmează să se întâmple în România. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc. Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început. Sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români, care și-au exprimat încrederea în noi, în mine.”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: USR nu vrea alegeri anticipate. Anca Dragu: „Liberalii trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor”