Primul Paşte fără Ion Dichiseanu. Fiica actorului, declaraţii emoţionante: „Este o sărbătoare tristă”

Primul Paşte fără Ion Dichiseanu. Actorul a decedat pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani. Chiar dacă fizic nu mai este alături de familie, fiica artistului, Ioana, este convinsă că spiritul lui Dichi este mereu alături de ei.

24 apr. 2022, 10:04
Primul Paşte fără Ion Dichiseanu. Fiica actorului, declaraţii emoţionante: „Este o sărbătoare tristă”
Primul Paşte fără Ion Dichiseanu

Primul Paşte fără Ion Dichiseanu. Chiar dacă anul trecut, actorul nu a petrecut Sărbătorile Pascale în sânul familiei, ci pe un pat de spital, Ioana Dichiseanu se consola cu gândul că-i poate auzi vocea și spera că o minune îi va salva tatăl.

Citeşte şi: Gestul făcut Ioana Dichiseanu pentru tatăl său: „Face asta zilnic, la mormânt”

Primul Paşte fără Ion Dichiseanu

Nu facem ceva în mod deosebit. Până la urmă, pentru mine, e o sărbătoare tristă Paștele, chiar dacă are o semnificație profundă. Nu mi se pare o sărbătoare veselă.

Este primul Paște fără el realmente, pentru că și Paștele trecut el era în spital. Adică, aveam cumva o speranță și o luminiță undeva. În sufletul nostru, el încă era acolo. Știam că ne putem agăța de ceva. Nu l-am petrecut împreună fizic.

Dar cred că și acum spiritul lui va fi prezent, pentru că este cu noi în fiecare zi, inclusiv în cuvintele și în frazele pe care le rostim”, a declarat Ioana Dichiseanu, la Vorbeşte lumea.

În această perioadă, Ioana Dichiseanu și Simona Florescu organizează un festival în memoria artistului.

Eu nu l-am pierdut pe Ion Dichiseanu, eu mi-am pierdut cel mai bun prieten. Noi în perioada asta ne ocupăm de festivalul pentru tata. Culmea este că, cred că tata și Doamne-Doamne au făcut în așa fel încât să aibă loc în perioada în care se împlinește exact un an de la plecarea lui fizică.

Pentru noi, sărbătorile acestea sunt puțin aglomerate. Poate pe undeva e mai bine. Am momente în care tind să cad pe o pantă depresivă”, a mai spus Ioana Dichiseanu.