Primul profesor din România care a rămas fără contract de muncă după ce a refuzat să predea online

Doi profesori din România au fost sancționați după ce au refuzat să țină cursuri online, dacă în cazul unuia i-a fost tăiat salariul, al doilea a rămas fără contract de muncă. Este vorba despre un profesor din Dâmbovița și unul din Vrancea.

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 06:04
Primul profesor din România care a rămas fără contract de muncă după ce a refuzat să predea online

O învățătoare din Dâmbovița, care se afla aproape de vârsta pensionării, ar fi refuzat să predea online încă din primăvara acestui an. Cadrul didactic nu ar fi desfășurat niciun fel de activitate didactică în această perioadă, conform inspectorului școlar din județ.

Citește și: Şcolile ar putea rămâne închise până pe 31 decembrie

Conform noilor măsuri luată de autorități, școala online este singura opțiune prin care elevii români pot face cursuri. Predarea învățarea-evaluarea online sunt reglementate prin Ordin al Ministrului Educației. Potrivit documentului, doar orele efectuate vor fi plătite profesorilor.

Conform regulamentului, în timpul cursurilor online este interzisă înregistrarea sesiunilor, elevii primesc absențe dacă nu participă, iar părinții își pot asista copiii minori.

Ministrul Educației a cerut inspectorilor școlari generali  la începutul acestei săptămâni să-și intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online. Monica Anisie a motivat că la Ministerul Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online.