Strugurel, primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor în pandemie

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, cu probleme psihice, este primul român condamnat la închisoare cu executare, după ce a plecat din spital înainte să primească rezultatul testului de COVID-19, la sfârşitul anului trecut.

28 iul. 2021, 20:15
Strugurel, primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor în pandemie

Bărbatul a făcut apel la prima sentinţă, dar acesta i-a fost respins, astfel că va trebui să ispăşească pedeapsa cu inchisoare dictată iniţial pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ironic este că, între timp, s-a dovedit că bărbatul nici măcar nu era infectat cu noul coronavirus. De altfel, acesta a declarat că a fugit din spital tocmai pentru a nu lua virusul de acolo.

Judecătoria Buzău l-a condamnat pe 10 decembrie 2020 pe Matei Strugurel la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea.

De asemenea, este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată, informează Spotmedia.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, miercuri, ca inadmisibil, apelul depus de Matei Strugurel, prin avocat, împotriva sentinței penale nr. 1034/10.12.2020 a Judecătoriei Buzău.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă, barbatul va merge la închisoare

În luna aprilie a acestui an, bărbatul de 36 de ani din localitatea buzoiană Grebănu a fost internat pentru că tuşea. A fost plasat într-unul dintre containerele secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, până la aflarea rezultatului pentru COVID-19.

La o zi de la internare, bărbatul a fugit, înainte de a afla dacă este infectat cu coronavirus, el fiind prins ulterior de către poliţiştii de la TF, în timp ce se îndrepta spre casă. Bărbatul a fost reinternat.

Ulterior, rezultatul testului a arătat că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-COv-2, el având TBC.

Bărbatul de 36 de ani are handicap psihic şi a fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat.

El a părăsit sistemul de protecţie în anul 2005, la vârsta de 21 de ani, după o serie de acuzaţii, nedovedite în final, la adresa conducerii de atunci a CITO Râmnicu Sărat.

Ulterior, el a fost plecat în străinătate, unde a încercat să muncească, dar s-a ocupat şi de diverse infracţiuni mărunte fără a fi însă vreodată condamnat.

Citeşte şi: „S-a aplicat şi la alţii!”. Raed Arafat explică de ce ar putea fi interzis accesul persoanelor nevaccinate în mall


loading...