Primul spital din lume în care rudele îi pot vizita pe bolnavii de coronavirus VIDEO emoţionant

Primul spital din lume în care rudele celor grav bolnavi, cu coronavirus, îi pot vizita a fost amenajat în Israel. Imaginile surprinse acolo sunt cutremurătoare.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 14:38
Primul spital din lume în care rudele îi pot vizita pe bolnavii de coronavirus VIDEO emoţionant

Sunt imagini impresionante din Spitalul Ichilov din Israel, primul centru medical din lume care permite rudelor celor bolnavi de covid-19, aflați în stare gravă, sa-i viziteze, urmând totodată un protocol strict.

Citeşte şi:  

În imaginile difuzate pe contul de Facebook al Ambasadei Israelului la București sunt surprinse fiicele unei paciente de 74 de ani infectată cu coronavirus, în stare critică, acestea vizitându-și mama. Una dintre ele îi cântă la geamul salonului, cealaltă vorbește cu ea și o îmbrățișează.

Nicotina, un posibil aliat în lupta cu noul coronavirus

Un aliat pe cât de problematic pe atât de neașteptat s-ar putea dovedi prețios în lupta cu noul coronavirus: nicotina. Ar fi oare fumătorii mai puțin expuși în fața unor infecții cu SARS-CoV-2? Această ipoteză, avansată de Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), se bazează pe rezultatele unui studiu care subliniază numărul mic de fumători internați ca pacienți.

AP-HP (care reunește instituții medicale publice din Paris și din împrejurimile capitalei franceze) este printre cele mai mari structuri spitalicești din Europa și una dintre cele mai mari din lume. Este o structură de tip universitar care asigură pregătirea cadrelor medicale și tratarea pacienților în 52 de ramuri ale medicinei. Are peste 90.000 de angajați, între care 15.800 de medici, și administrează 44 de spitale. 

Citeşte şi: Uzinele Dacia de la Mioveni şi-au reluat activitatea pe bază de voluntariat. Angajaţilor li se ia temperatura la intrare VIDEO

Astfel, AP-HP a constatat că dintre 11.ooo de pacienți internați cu Covid-19 la începutul lunii aprilie,  numai 8,5 dintre ei erau fumători. O proporție uimitor de mică, dat fiind numărul mare de fumători din Franța (25,4 la sută din populație), scrie Le Point.