Primul spital privat, preluat de Consiliul Judeţean Cluj în timpul crizei de coronavirus. „Vor putea fi primiți 180 de pacienți”

Prima unitate medicală preluată de o autorităţi, în condiţiile decretării stării de urgenţă din cauza epidemiei de coronavirus, este Spitalul Polaris din Cluj. Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a declarat la România TV că "la acest spital vor putea fi primiţi 180 de pacienţi pentru tratarea COVID-19".

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 10:03
Primul spital privat, preluat de Consiliul Judeţean Cluj în timpul crizei de coronavirus. „Vor putea fi primiți 180 de pacienți”

Consiliul Județean Cluj preia Spitalul Polaris și finanțează operațiunile necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19. La acest spital vor putea fi primiți 180 de pacienți care vor beneficia de condiții optime pentru tratarea COVID-19”, a anunțat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe Facebook.

Tişe a explicat la România TV că preluarea spitalului reprezintă o premieră la nivel naţional.

„Este o decizie pe care am luat-o la nivelul Consiliului Judeţean pentru a suplimenta numărul de paturi şi pentru a da posibilitatea autorităţilor locale să ofere mai multe paturi celor care au nevoie de îngrijiri. Suntem în procedura de preluare. Vom realiza 180 de paturi, cu posiblitatea de transformare în ATI. DSP împreună cu Comitetul pentru Situaţii Situţii de Urgenţă se va ocupa de relocarea personalului”, a explicat preşedintele CJ Cluj.

Întrebat despre costurile preluării, Tişe a menţionat că „nu se poate prelua cu forţa un spital, proprietate privată. 
Oamenii care vor să intre în acest parteneriat cu statul vor fi remuneraţi de Ministerul Sănătăţii”.

Spitalul este situat în Suceagu, cumuna Baciu, în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca.

Peste 90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava, confirmaţi cu coronavirus. Numărul cazurilor s-a triplat de ieri