Primul stat în care cetățenii cu COVID vor purta brățări electronice. Toate informațiile personale vor fi centralizate într-un sistem informatic

Arestați la domiciliu / Guvernele lumii au consemnat noi creșteri ale infectărilor cu SARS-COV-2. Astfel, o serie de măsuri restrictive au revenit. Unele, chiar au fost mult înăsprite.

12 iul. 2022, 10:45
Primul stat în care cetățenii cu COVID vor purta brățări electronice. Toate informațiile personale vor fi centralizate într-un sistem informatic

Teroarea COVID-19 se înăsprește în Hong Kong. Autoritățile sanitare au anunțat luni, 11 iulie, că pacienții infectați cu SARS-COV-2, aflați în izolare la domiciliu, vor fi obligați să poarte brățări electronice. Măsura va intra în vigoare de vineri, 15 iulie.

„Se dorește ca persoanele infectate să nu încalce regulile și să nu-și părăsească locuințele în mod prematur”, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate, în cadrul Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, potrivit presei internaționale.

Mai mult, autoritățile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roșie pentru codurile QR ale persoanelor infectate, în aplicația mobilă „LeaveHomeSafe”. Astfel, accesul cetățenilor infectați cu SARS-COV-2 va fi interzis în diverse spații publice.

Practic, toate datele persoanale vor fi conectate la aplicația mobilă, iar activitatea cetățenilor va fi permanent monitorizată.

 

Aproape toată populația Hong Kongului este deja vaccinată anti – COVID

 

Autoritățile din Hong Kong, regiune cu o populație de peste 7,4 milioane de locuitori, s-au reactivat după ce au înregistrat noi cazuri de infectări cu SARS-COV-2. Totul, în contextul în care peste 90% din populație a primit vaccinul anti-COVID-19.

Mai exact, de la startul programului de vaccinare, dn februarie anul trecut, 6,7 milioane de persoane, adică aproape 93% din populație a Hong Kongului au primit cel puțin o doză de ser anti-COVID-19. Peste 6,4 milioane, adică 89% din populație a primit două doze.

Peste 65% din populația Hong Kongului a acceptat și doza a treia de vaccin, iar etapa a patra se află în plină desfășurare.

Hong Kongul se află în clinciuri cu comuniștii chinezi de la Beijing. Xi Jinping pune din ce în ce mai multă presiune pentru ca teritoriul cu administrație specială Hong Kong să se supună total Chinei.