Primul weekend fără aglomeraţie la munte. Cum se schiază în Poiana Braşov

Acesta este primul weekend în care românii nu s-au mai înghesuit în staţiunile de la munte. Obişnuiţi cu aglomeraţia, puţinii turişti aflaţi pe pârtia din Poiana Braşov au fost surprinşi să vadă că de această dată cozile lipsesc şi se pot bucura în voie de zăpadă.

06 mart. 2021, 10:10

Primul weekend fără aglomeraţie la munte. Obişnuiţi cu aglomeraţia, puţinii turişti aflaţi sâmbătă dimineaţă pe pârtia din Poiana Braşov au fost surprinşi să vadă că de această dată cozile lipsesc.

Primul weekend fără aglomeraţie la munte

Deşi meteorologii au anunţat ninsori la munte iar autorităţile s-au aşteptat la un număr mare de turişti, se pare că noile restricţiile impuse după ce Braşovul a intrat în scenariul roşu i-au speriat pe români.

Sâmbătă dimineaţa, puţinii turişti aflaţi pe pârtia din Poaia Braşov au fost surprinşi să vadă că de această dată cozile lipsesc.

Administratorii domeniului schiabil al staţiunii Sinaia au anunţat că la 2.000 de metri altitudine în Bucegi încă se schiază. Sâmbătă, sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1 şi Variantă.

Gondola Sinaia a început programul cu public la ora 08:00 şi funcţionează până la ora 17:00. Gondola Carp funcţionează de la ora 08:30 şi  până la 16:30.

„Sunt – 5 grade la Cota 2000, cer acoperit, ceaţă pe tot traseul instalaţiei şi vânt moderat. -5 grade în Valea Soarelui, ceaţă şi vânt slab. Telescaunul Soarelui funcţionează până la 16:00. Teleschi Valea Soarelui funcţionează până la 15:50 şi banda pentru începători de la Cota 2000, până la 16:00. Atenţie! Din cauza ceţii, vizibilitatea este foarte redusă”, au transmis, sâmbătă dimineaţă pe reţelele sociale, administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

Şi în staţiunea Buşteni, zeci de turişti au mers, sâmbătă, pe pârtia Kalinderu, unde se schiază.

Citeşte şi RESTRICŢII în judeţul Braşov, s-a intrat în scenariul roşu. Lovitură pentru turişti şi HORECA

Cât costă un weekend la munte de 8 martie

Conform datelor înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, costul mediu al unei vacanţe de 8 martie pe Valea Prahovei începe de la 634 lei/2 persoane/2 nopţi.

Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri, iar dintre toate rezervările înregistrate, 42% au ca destinaţie staţiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmate de Braşov.

„Următorul tip de vacanţă solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turişti au optat pentru sejururi petrecute în marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. Circa 19% dintre vacanţele rezervate în această perioadă se vor desfăşura în staţiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix şi Vatra Dornei”, se mai arată în comunicatul transmis de platforma hotelieră.

Citeşte şi Prognoza meteo 6 martie. Ninsori şi viscol la munte, ploi şi vreme rece în restul ţării

Atenţia turiştilor românilor se îndreaptă către unităţile mici de cazare, astfel 67% dintre vacanţele rezervate au fost efectuate fie la pensiuni (35%), fie cabane, vile şi case de vacanţe (22%) sau apartamente (10%). În contextul actual, există un trend crescător pentru aceste tipuri de unităţi de cazare, datorită localizării lor în zone liniştite, aproape de natură şi pentru numărul mic de turişti care pot fi găzduiţi.

De asemenea, ofertele făcute de hotelieri şi pachetele avantajoase de cazare au dus la creşterea numărului de rezervări efectuate, iar 33% dintre toate vacanţele înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro au fost rezervate la hoteluri.

Spre deosebire de perioada pre-pandemică, când turiştii îşi doreau să exploreze vecinătăţile hotelurilor, acum aceştia îşi doresc să rămână în hotel şi aleg proprietăţi cu cât mai multe activităţi. Piscina interioară, ciubărul cu apă fierbinte sau zona SPA (dacă judeţele unde se află pensiunile permit operarea piscinelor hotelurilor) sunt acum printre cele mai căutate activităţi disponibile pentru turişti.

Reamintim că judeţul Brașov ajunge la aproape 33.000 de îmbolnăviri COVID-19, după încă 200 de infectări cu virusul SARS-COV 2 depistate în ultimele 24 de ore COVID-19. Incidenţa în judeţul Braşov, calculată pentru ultime 14 zile, a ajuns la 3.14. Restaurantele, instituțiile de cultură și sălile de jocuri de noroc rămân închise. Excepţie fac teresele.

În Braşov, incidenţa a ajuns la 4.80%. Vor rămâne deschise creșe și grădinițe, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV) şi clasele terminale, la celelalte clase școala urmând a se desfășura cu restricţii, adică integral on-line.