Primul zbor fantastic al celui mai mare avion din lume

Societatea americană Stratolaunch a anunţat că a făcut primul zbor deasupra deşertului californian cu cel mai mare avion din lume a cărui anvergură o depăşeşte pe cea a unui Airbus A380.

RomaniaTV.net
14 apr. 2019, 11:30
Primul zbor fantastic al celui mai mare avion din lume

Faimosul aparat de zbor, construit de către societatea de inginerie aeronautică Scales Compositee, din Deşertul Majove, are două fuselaze şi este propulsată de şase motoare de Boeing 747.

Constructorii faimoasei aeronave performante au oferit detalii despre această construcţie aviatică.

Noua tehnologie este folosită pentru a aprinde o mică rachetă care, la rândul acesteia, aprinde motoarele şi propulsează aeronava în spaţiu, pentru a plasa sateliţi pe orbită. Aceasta este o metodă mult mai flexibilă pentru a accesa spaţiul, decât decolările rachetelor pe verticală, potrivit Belga. 

Noua aeronavă a decolat de pe aeroportul şi „spatioportul” Mojave, din California, la ora locală 13:58 GMT şi a stat în aer timp de două ore şi jumătate, a anunţat, duminică, societatea într-un comunicat.

Viteza maximă în timpul zborului a fost de 304 km pe oră, iar avionul a urcat la 5.182 de metri.

„Ce zbor fantastic!”, a exclamat directorul general de la „Stratolaunch”, Jean Floyd. „Zborul de astăzi va face să avanseze misiunea noastră de a propune o soluţie alternativă flexibilă la sistemele de lansare la sol.