Primul zbor fantastic al celui mai mare avion din lume

Publicat: Duminică, 14 Aprilie 2019 14:30 // Actualizat: Duminică, 14 Aprilie 2019 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Societatea americană Stratolaunch a anunţat că a făcut primul zbor deasupra deşertului californian cu cel mai mare avion din lume a cărui anvergură o depăşeşte pe cea a unui Airbus A380.

Foto: r

Faimosul aparat de zbor, construit de către societatea de inginerie aeronautică Scales Compositee, din Deşertul Majove, are două fuselaze şi este propulsată de şase motoare de Boeing 747.

Constructorii faimoasei aeronave performante au oferit detalii despre această construcţie aviatică.

Noua tehnologie este folosită pentru a aprinde o mică rachetă care, la rândul acesteia, aprinde motoarele şi propulsează aeronava în spaţiu, pentru a plasa sateliţi pe orbită. Aceasta este o metodă mult mai flexibilă pentru a accesa spaţiul, decât decolările rachetelor pe verticală, potrivit Belga. 

Noua aeronavă a decolat de pe aeroportul şi "spatioportul" Mojave, din California, la ora locală 13:58 GMT şi a stat în aer timp de două ore şi jumătate, a anunţat, duminică, societatea într-un comunicat.

Viteza maximă în timpul zborului a fost de 304 km pe oră, iar avionul a urcat la 5.182 de metri.

"Ce zbor fantastic!", a exclamat directorul general de la "Stratolaunch", Jean Floyd. "Zborul de astăzi va face să avanseze misiunea noastră de a propune o soluţie alternativă flexibilă la sistemele de lansare la sol.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H