Prin ce chinuri trebuie să treacă unii elevi. Discuția dintre o fetiță și tatăl ei care îți va rupe sufletul: „Te rog să preţuieşti perioada copilăriei mele”

Un videoclip postat pe rețelele de socializare arată discuția dintre o fetiță și tatăl său. Cea mică spune că, din cauza temelor, nu mai are timp și de alte activități.

09 nov. 2022, 13:21
Prin ce chinuri trebuie să treacă unii elevi. Discuția dintre o fetiță și tatăl ei care îți va rupe sufletul: „Te rog să preţuieşti perioada copilăriei mele”

Videoclipul cu elevă de la școala primară din Tiajin, China, care îi cere tatălui ei mai mult timp de joacă, a ajuns să fie viral pe internet. Respectiva fetiță este foarte afectată de programul încărcat pe care îl are, potrivit mediafax.ro.

Imaginile dureroase, care durează circa două minute, au fost postatte pe platofrma Douyin și arată cum copila, pe nume Ting Ting, îi spune în lacrimi tatălui ei: „Cu tot respectul, pot să vă pun o întrebare?”.

„Mă port urât cu tine? Am vreo slăbiciune? Este ceva ce fac greşit? Orice ar fi, poţi să-mi spui. Mă voi schimba. Dar am nevoie de timpul meu liber. Nu pot să-mi petrec tot timpul studiind. Pentru a studia, am nevoie de un echilibru între viaţa educaţională şi cea personală. Înţelegi? Mi-am terminat deja temele, am făcut totul, este o problemă că mă joc?”, își întreabă micuța tatăl.

„Nu, bine, poţi să te joci. Dar nu poţi să te joci prea mult timp. Ai fost cuminte în ultima vreme.”, îi răspunde tatăl, în vârstă de 47 de ani.

„În ultima vreme? Am fost o fată cuminte în fiecare zi!”, „În ultima vreme? Am fost o fată cuminte în fiecare zi!”, a replicat indignată Ting Ting.

Tatăl îi spune că nu are așteptări ridicate din partea ei, dar pentru fetiță este mult prea solicitant ce îi cere părintele ei.

„Ştiu, dar orice îmi ceri, nici măcar un robot nu ar putea să o facă. Chiar dacă mi-ar creşte opt mâini, nu aş putea fi mai ocupată decât sunt acum”.

Citește și: Un tată și-a pus fetița să facă o promisiune și să semneze un contract în acest sens: „fără iubit până în 2041”

Fata îi spune tatălui ei că este suficient de responsabilă încât să aibă singură grijă de ea și îl sfătuiește pe tatăl ei să își resolve propriile responsabilități, precum chiria și plata ipotecii.

„Iată care sunt ultimele mele cuvinte pentru tine, te rog să preţuieşti perioada copilăriei mele”, a concluzionat eleva.

Videoclipul postat chiar de bărbat a strâns peste 21 de milioane de vizualizări. Oamenii au lăudat inteligența lui Ting Ting.

„Logica ei este solidă şi punctele sunt clare: a spus ceea ce mulţi adulţi nici măcar nu pot gândi… Are un talent pentru dezbateri şi un dar natural pentru a fi avocată”, a spus un internaut.

Copiii sunt afectați de presiunile părinților

În China este cunoscut stilul agresiv de educare a copiilor numit „elicopter”, care se referă la protectivitatea excesivă a părinților față de cei mici.

Elevii au un program din ce în ce mai încărcat, plin de activități extracurriculare, ceea ce îi epuiează și deprimă pe copii.

Anul trecut a fost adoptată o lege a educației pentru reducerea presiunii în privința temelor pentru acasă și a meditațiilor în afara școlii pentru elevii chinezi.

Citește și: Ioniţă de la Clejani va deveni bunic. Anunţul a fost făcut chiar de fiica lui: „Eu îmi doresc foarte mult băiat, el vrea fetiță”