Principalele favorite la câștigarea Euro 2020 după faza grupelor

Euro 2020 a ajuns în faza optimilor de finală. În grupe s-au consemnat câteva surprize, precum Danemarca vs Finlanda 0-1, Ungaria vs Franța 1-1 sau Germania vs Ungaria 2-2, însă toate candidatele la câștigarea competiției au mers mai departe, în partidele eliminatorii.

25 iun. 2021, 16:18
Principalele favorite la câștigarea Euro 2020 după faza grupelor

Înainte de startul turneului final, Franța (cota 6.00) era favorita principală, urmată de Anglia (cota 7.00), Belgia (cota 8.00), Germania (cota 9.00), Spania (cotă 9.00), Olanda (cota 12.00), Italia (cota 12.00) și Portugalia (cota 13.00). După faza grupelor, în Top 8 echipe cu șanse de câștiga finala de pe Wembley sunt aceleași naționale, dar ordinea a suferit unele modificări.

Cotele antepost oferite de casa de pariuri Sportingbet stabilesc următoarea ierarhie la zi:

1.Franța (cotă 4.75)
Francezii au echipă formată din jucători excepționali, care și-au demonstrat calitățile individuale în partidele din grupă. Per total, însă, jocul nu a funcționat așa cum și-ar fi dorit Didier Deschamps. „Cocoșul galic” a obținut doar o victorie (1-0 cu Germania, grație unui autogol) și două remize (1-1 cu Ungaria și 2-2 cu Portugalia).

2. Italia (cotă 6.50)
Squadra Azzura este surpriza plăcută a acestui turneul final. Elevii lui Roberto Mancini au câștigat la zero toate partidele din grupă (3-0 cu Turcia, 3-0 cu Elveția, 1-0 cu Țara Galilor), ajungând la 11 victorii consecutive fără gol primit în meciuri oficiale sau amicale. Italia are un joc colectiv bine pus la punct, în viteză. Fundașii participă la acțiunile ofensive, iar atacanții ajută defensiva, pentru un „fotbal total”.

3.Anglia (cotă 7.25)
Anglia are marele avantaj că joacă meciul din „optimi”, contra Germaniei, pe „Wembley”. Tot acolo va juca și semifinalele și finala, în cazul în care se va califica. Echipa antrenată de Gareth Southgate nu a impresionat în grupă, chiar dacă a obținut două victorii: 1-0 cu Croația și 1-0 cu Cehia. În runda a doua, englezii au remizat cu scoțienii, 0-0.

4.Germania (cotă 7.50)
Germania a fost foarte aproape de a rata calificarea în optimile de finală, dar a reușit să „smulgă” o remiză (2-2), la Munchen, cu Ungaria, și să termine pe locul secund în grupa F. Nemții începuseră prost, cu o înfrângere în fața Franței (0-1), dar au învins-o cu 4-2 pe Portugalia (două din cele patru goluri fiind autogoluri).

5.Spania (cotă 9.00)
Și Spania a fost la un pas de rușine. După două meciuri, ibericii aveau numai două puncte (0-0 cu Suedia și 1-1 cu Polonia). Echipa antrenată de Luis Enrique s-a descătușat contra Slovaciei (5-0), demonstrând că mai are resurse să lupte pentru supremația în fotbalul european. Va trebui, însă, să intensifice ritmul de joc.

6.Olanda (cotă 10.00)
Olanda a practicat un joc foarte plăcut, dar și eficient. „Portocala mecanică” și-a câștigat toate meciurile din grupa C: 3-2 cu Ucraina, 2-0 cu Austria și 3-0 cu Macedonia de Nord. Olandezii aduc repede mingea în fața porții adverse, dar nu au cea mai solidă apărare, deci vor avea probleme în partide cu oponenți puternici.

7. Belgia (cotă 10.50)
Cota Belgiei este oarecum surprinzătoare, în contextul în care această echipă a defilat în grupa B: 3-0 cu Rusia, 2-1 cu Danemarca și 2-0 cu Finlanda. Romelu Lukaku și Kevin de Bruyne sunt în formă, însemnând că formația pregătită de Roberto Martinez poate învinge pe oricine.

8. Portugalia (cotă 13.50)
Chiar dacă s-a calificat de pe locul 3 din grupa C, Portugalia a lăsat o impresie bună în faza grupelor. Așa cum era de așteptat, locomotiva echipei a fost Cristiano Ronaldo, care a înscris cinci goluri, conducând în topul marcatorilor de la Euro 2020. Cu CR7 în formă, lusitanii au forța să reediteze succesul din 2016, când au devenit campioni europeni în Franța, după o finală jucată contra naționalei țării organizatoare.


loading...