Germania, calificare dramatică în optimi, după meciul cu Ungaria. Din „grupa morţii”, Franţa va veni să joace la Bucureşti, în optimi

Faza grupelor de la EURO 2020 s-a încheiat miercuri seară, o dată cu meciurile Germania-Ungaria 2-2, jucat la Munchen, şi Franţa-Portugalia 2-2, disputat la Budapesta. În urma acestor rezultate Franţa şi Germania s-au calificat în optimi de pe primele două locuri, iar Portugalia merge mai departe de pe locul 3. Campioana mondială, Franţa, va veni să joace la Bucureşti, împotriva Elveţiei.

23 iun. 2021, 21:19
Germania, calificare dramatică în optimi, după meciul cu Ungaria. Din „grupa morţii”, Franţa va veni să joace la Bucureşti, în optimi

PRO TV LIVE VIDEO GERMANIA-UNGARIA 2-2 (Havertz – min. 66, Goretzka – min. 84 / A. Szalai – min. 11, Schafer – min. 68)

Click aici pentru a vedea Germania-Ungaria

În jurul meciului de la Munchen au existat multe polemici, mai ales paralele cu fotbalul S-a vorbit mult de colorarea arenei în culorile LGBTQ, fapt care a stârnit protestul guvernului maghiar, care tocmai a adoptat o lege împotriva homosexualilor, şi care a îndemnat în cele din urmă şi UEFA să ia decizia de a nu permite acest lucru. Asta nu i-a descurajat însî pe militanţi, peste 11.000 de steaguri în culorile curcubeului fiind fluturate cu câteva ore înaintea jocului în preajma Allianz Arena.

Nu vrem să fim folosiţi în acţiuni populiste„, a afirmat Ceferin pentru ziarul german Die Welt înaintea meciului Germania – Ungaria, care va avea loc la EURO 2020 în capitala Bavariei. „Datorită popularităţii fotbalului, oamenii încearcă de prea multe ori să abuzeze de asociaţiile sportive pentru a-şi urmări scopurile”, a declarat el.

Anterior, UEFA şi-a apărat decizia de a nu permite miercuri seara iluminarea stadionului din Munchen, la meciul Germania – Ungaria, în culorile curcubeului, specifice minorităţilor LGBT, însă şi-a colorat propriul logo de pe site în aceste culori reafirmându-şi ”angajamentul ferm” împotriva homofobiei. Aflat sub focul criticilor începând de marţi, organismul fotbalistic european a asigurat că decizia sa nu a fost ”politică”, spre deosebire de cererea primăriei din Munchen de a protesta în acest fel împotriva unei legi adoptate recent de Parlamentul ungar, considerată discriminatorie la adresa homosexualilor. ”Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm faţă de o societate diversă şi incluzivă”, spune organizaţia într-un scurt text postat pe Twitter. Prin urmare, UEFA şi-a colorat în culorile curcubeului logo-ul de pe site-ul propriu, indicând că aceste culori simbolizează ”o societate mai dreaptă, egalitară, tolerantă pentru toţi, indiferent de culoarea pielii, gen sau credinţă”.

Citeşte şi PRO TV LIVE VIDEO PORTUGALIA – FRANŢA. Se reeditează finala Euro din 2016. PROGRAMUL ZILEI EURO 2021

Ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, a criticat UEFA pentru decizia sa de a nu permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, miercuri seara, la meciul dintre Mannschaft şi selecţionata Ungariei.

PRO TV LIVE VIDEO GERMANIA-UNGARIA. Echipele de start:

Germania: Neuer – Ginter, Hummels, Rudiger – Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens – Havertz, Sane – Gnabry
Rezerve: Leno, Trapp, Halstenberg, Volland, Werner, Musiala, Sule, Neuhaus, Goretzka, Can, Koch, Muller
Selecționer: Joachim Low.

Ungaria: Gulacsi – Nego, Botka, Orban, At. Szalai, Fiola – Kleinheisler, Nagy, Schafer – Ad. Szalai, Sallai
Rezerve: Dibusz, Bogdan, Lang, Kecskes, Holender, Lovrencsics, R. Varga, Siger, Varga, Nikolic, Schon, Bolla
Selecționer: Marco Rossi.

Învingătoarea Grupei F va juca la București în optimile de finală, pe Arena Națională.

Clasamentul Grupei F:
1. Franța – 4p. (golaveraj: 2-1)
2. Germania – 3p. (4-3)
3. Portugalia – 3p. (5-4)
4. Ungaria – 1p. (1-4)

Citeşte şi Anglia renunţă parţial la restricţii, pentru trei zile. Semifinalele şi finala EURO 2020 se vor desfăşura cu peste 60.000 de spectatori pe Wembley


loading...
Partenerii noștri