Principalele surse ale infectărilor cu variola maimuţei: o petrecere LGBT în Spania şi un festival cu zeci de mii de oameni în Belgia

Autorităţile din Spania consideră că de vină pentru numărul mare de cazuri de variolă a maimuţei ar fi o petrecere LGBT ce a avut loc lângă Madrid. De asemenea, un festival din Belgia, la care au participat zeci de mii de oameni ar putea fi o altă sursă a infectărilor în Europa.

28 mai 2022, 16:41
Principalele surse ale infectărilor cu variola maimuţei: o petrecere LGBT în Spania şi un festival cu zeci de mii de oameni în Belgia

Principalele surse ale infectărilor cu variola maimuţei din Europa ar fi o petrecere LGBT de lângă Madrid şi un festival din cu zeci de mii de oameni organizat în Belgia.

S-au descoperit principalele surse ale infectărilor cu variola maimuţei în Europa

Citeşte şi Variola maimuţei, anunţ îngrijorător de la OMS: „Este doar vârful aisbergului”

Spania a anunţat vineri 23 de noi cazuri de variola maimuţei. Potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii, de vină pentru numărul mare de cazuri ar fi o petrecere gay de lângă Madrid și un eveniment din Insulele Canare, care au atras zeci de mii de oameni.

”Departamentul Public de Sănătate va face o analiză mai detaliată, cu scopul de a controla contagiunea, de a stopa lanțul transmiterii și a încerca să atenueze, pe cât posibil, transmiterea virusului” , spune şeful regional al sănătății din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, potrivit dcnews. 

O altă sursă a infectărilor cu boala care îi sperie pe epidemiologi ar fi un festival din Belgia. Este vorba despre festivalul  Darklands, un festival al fetișurilor caracteristic tot comunităţii LGBT.

Organizatorii anunţau că toate hotelurile alocate participanților la eveniment au fost epuizate.

”Mulțumim tuturor oaspeților și tuturor celor care au contribuit la momentele minunate pe care le-am împărtășit în timpul Darklands 2022. Cu drag din Anvers, ne vedem la anul!” se arată într-o postare făcută de organizatori.

La scurt timp a fost făcut un anunţ legat de îmbolnăvirile cu variola maimuţei.

”Acesta este un mesaj important pentru toți vizitatorii Darklands 2022 cu privire la cazurile confirmate de virus Monkeypox. Departamentul de sănătate al guvernului belgian a confirmat 3 cazuri de virus Monkeypox legate de vizitatorii din Darklands.

Există motive să presupunem că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival după cazuri recente în alte țări.

Grupul de evaluare a riscurilor al guvernului federal a cerut Darklands să-și informeze oaspeții despre aceste infecții și să împărtășească următoarele informații:

– Variola maimuței are o perioadă de incubație de 5 până la 21 de zile. Fii vigilent în cele trei săptămâni după ultimul contact apropiat.

– Dacă observați vezicule sau răni neobișnuite, vă rugăm să mergeți la unitatea de urgență a unui spital din apropiere și să menționați că suspectați variola maimuței.

– Dacă suspiciunea este confirmată, acele persoane vor trebui să se plaseze în carantină timp de 3 săptămâni fără a avea contacte sexuale.

Vă rugăm să urmați această solicitare și să căutați informații și reglementări oferite de guvernul din țara dvs. de origine.

Festivalul Darklands”, au transmis organizatorii festivalului.

Simpromele iniţiale constau într-o febră, o umflare a ganglionilor limfatici şi o erupţie cutanată. Multe cazuri privesc homosexuali – însă unii experţi subliniază că nu există nicio dovadă a faptului că boala a fost transmisă pe cale sexuală, ci că ar fi fost transmisă mai degrabă prin contact apropiat cu o persoană infectată care avea leziuni pe piele.

Citeşte şi Dana Budeanu, despre „variola maimuței”: „E o mascaradă!” / Designerul, revoltat pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID-19 și sancțiunile impuse Rusiei | EXCLUSIV