Principalul suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner va fi extrădat. Marian Cristian Minae a fugit în Irlanda

Principalul suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner va fi extrădat. După aproape şase luni de la uciderea afaceristului sibian, unul dintre tâlharii care au participat la jaful armat va fi adus în ţară. Imediat după comiterea faptei, Marian Cristian Minae a fugit în Irlanda, acolo unde a fost prins după aproape două săptămâni de la crimă.

20 apr. 2024, 15:09
Principalul suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner va fi extrădat. Marian Cristian Minae a fugit în Irlanda
Principalul suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner va fi extrădat

Principalul suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner va fi extrădat. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că la termenul de vineri de la o instanță din Irlanda, unul dintre suspecții din cazul crimei de la Sibiu, Marian Cristian Minae,  a consimțit să fie extrădat. „De luni începem procedurile, vom fi foarte atenți ca toată procedura să se deruleze în bună regulă„, a declarat Gorghiu.

Citește și: A fost deschis testamentul lui Adrian Kreiner, miliardarul ucis în vila sa din Sibiu. Scandal uriaş între familie şi concubină pe averea uriaşă

Principalul suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner va fi extrădat

Vorbim de Marian Cristian Minae. Principalul subiect in cazul crimei din Sibiu. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în aceasta dimineaţă. Stim ca ieri a avut loc termenul la instanţă din Irlanda şi că Minae a fost de acord sa fie predat României. Ce înseamnă acest lucru? De luni, autoritățile din țara noastră vor începe discuţiile cu Irlanda pentru pregătirea procedurilor de predare.

La finalul anului trecut, Laurentiu Ghiţă, unul dintre complicii lui Minae, a fost extrădat din Scoția. În noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis şi jefuit în propria casă din Sibiu. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro.

Vineri a avut loc termenul la instanța din Irlanda și unul dintre inculpați, unul dintre fugari, pe numele lui Cristian Marian Minae a consimțit la predare. Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. Poliția Română, ANP, Ministerul Justiției vă asigur că vor fi foarte atente pentru ca întregul sistem de predare să se procedeze în bună regulă„, a spus Bogdan Dinu, reporter Observator.

Un alt suspect a recunoscut fapta și e în arest de aproximativ patru luni. Ghiță Laurențiu a fost extrădat din Scoția și adus în România în 30 decembrie 2023.

Al treilea suspect, Cosmin Zuleam, este în continuare căutat. Poliția are mai multe piste, una fiind că el a plecat spre vestul Europei sau că ar fi ajuns în SUA. Se fac eforturi pentru ca el să fie găsit și adus în țară.

La începutul lunii noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în vila sa din Sibiu de trei bărbați care purtau cagule. Afaceristul a murit la spital la o zi după incident.