Prinsă cu mâţa-n sac: Hillary Clinton, fosta Primă Doamnă a SUA, acuzată că a încălcat legislaţia

Publicat: Miercuri, 04 Martie 2015 20:03 // Actualizat: Miercuri, 04 Martie 2015 20:03 // Sursa: romaniatv.net

Hilallary Clinton, soţia fostului preşedinte american Bill Clinton şi fost secretar de stat, este bănuită că ar fi încălcat legislaţia cu privire la informaţii confidenţiale pentru care fosta Primă Doamnă a Americii a folosit o adresă personală de mail, în locul unui cont creat special pe serverul Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton ar fi folosit o adresă de mail privată în perioada cât a deținut această funcție, încălcând astfel legislația Statelor Unite privind stocarea informațiilor confidențiale, dezvăluie The New York Times.

Conform normelor privind protejarea informațiilor clasificate prevăzute de legea denumită 'Federal Records Act', Hillary Clinton trebuia să folosească exclusiv un cont de mail creat pe serverul Departamentului de Stat, astfel încât și corespondența ei să fie stocată pe acest server. Se pare însă că nici nu i s-a atribuit un astfel de cont, dar nici ea nu a solicitat crearea unei adrese oficiale de mail. În plus, ea nu ar fi cerut asistența personalului specializat pentru a-și lua măsuri de precauție prin care să prevină accesarea corespondenței sale de posibili hackeri.

În replică, un purtător de cuvânt al fostei prime doamne a SUA — și acum posibil candidată la președinție la scrutinul din anul 2016 — a declarat că ea a respectat 'litera și spiritul legii' în perioada cât s-a aflat la conducerea diplomației americane.

Conform unor mesaje electronice distribuite de hackerul român Guccifer, cel care a spart conturile de mail ale fostului secretar american de stat Colin Powell și ale fostului președinte George W. Bush, Hillary Clinton a folosit o adresă de mail cu domeniul clintonemail.com.

Potrivit The New York Times, folosirea respectivei adrese personale de mail de către Hillary Clinton a fost dezvăluită de comisia specială creată de Senatul american pentru investigarea atacului terorist din anul 2012 asupra Consulatului SUA la Benghazi, soldat cu moartea ambasadorului american în Libia.


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mar 00:21
...cu privire la informaţii confidenţiale pentru care fosta Primă Doamnă a Americii a folosit o adresă personală de mail, în Citește mai departe…

...
04 mar 22:07
...confidenţiale pentru care fosta Primă Doamnă a Americii a folosit o adresă personală de mail, Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
04 mar 20:22
... Hilallary Clinton, soţia fostului preşedinte american Bill...
1
EUR
4.7794
RON
12 Dec
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H