Prinţul Albert de Monaco a fost testat pozitiv pentru coronavirus

Prințul Albert de Monaco a fost testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit unui comunicat transmis de Palat, scrie fox19.com.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 14:42
Prinţul Albert de Monaco a fost testat pozitiv pentru coronavirus

Prinţul Albert, în vârstă de 62 de ani, va continua să lucreze de acasă în această perioadă. Starea lui de sănătate este bună şi nu generează îngrijorări, se mai arată în comunicat. 

„Prinţul Albert al II-lea de Monaco, testat la începutul acestei săptămâni, este pozitiv cu COVID-19. Starea lui de sănătate nu inspiră nicio îngrijorare”, a precizat într-un comunicat Palatul princiar, la trei zile după ce Serge Telle, posesorul funcţiei de ministru de stat, echivalentul funcţiei de prim-ministru, a anunţat la rândul său că a fost depistat pozitiv.

Citeşte şi: COVID-19. Spania a înregistrat 169 de morţi în ultimele 24 de ore. Experţii spun că ţara se apropie de vârful epidemiei

Albert de Monaco este primul monarh european care a contractat noul virus provenit din China.

Tot joi, negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a anunțat pe Twitter că a fost testat pozitiv cu coronavirus, dar că este bine. 

Principatul Monaco a anunţat sâmbătă închiderea tuturor aşezămintelor neesenţiale pe fondul extinderii pandemiei de coronavirus în ţările vecine.