Prinţul Charles ar putea promova turismul românesc

Moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, ar putea promova România ca ţară turistică. Ministerul Turismului îşi propune să încheie în acest sens un protocol cu reprezentanţii Casei Regale britanice.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 20:29
Prinţul Charles ar putea promova turismul românesc

Prin acest protocol, prinţul Charles ar putea să îi facă pe conaţionalii săi să aleagă România ca destinaţie de vacanţă.

Principalele obiective sunt Munţii Carpaţi şi zona rurală din Transilvania.

Oficialităţile române au de gând să organizeze şi un festival gastronomic prin care să îi convingă pe turiştii străini că ţara noastră nu are doar peisaje de vis.

Ministrul Turismului, Eduard Hellig, a avut deja convorbiri privind acest obiectiv cu reprezentanţii Casei regale britanice.

Prinţul Charles are deja nouă proprietăţi în România şi este un mare admirator al ţării noastre. Preferată este casa din satul sibian Viscri, pe care a cumpărat-o în 2006. Într-o altă localitate sibiană, Mălâncrav, are conacul Apafi, cumpărat în 2002. mai are două case în satul Valea Zălanului (Covasna), patru case în Maramureş, în Breb, cumpărate în 2008, şi domeniul de la Saschiz, din judeţul Mureş.