Prinţul Charles, în turneu african împreună cu soţia lui, Camilla

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, şi soţia sa Camilla au sosit, miercuri, în Gambia, prima etapă a unui turneu de o săptămână în Africa, destinat reafirmării legăturilor cu ţările Commonwealth.

01 nov. 2018, 09:50
Prinţul Charles, în turneu african împreună cu soţia lui, Camilla

Prinţul de Wales, care i-a succedat în aprilie mamei sale, regina Elizabeta a II-a, în fruntea acestei organizaţii de ţări din fostul imperiu britanic, şi ducesa de Cornwall, au aterizat miercuri seară pe aeroportul din Banjul, unde au fost primiţi de preşedintele Adama Barrow şi soţia acestuia, Fatou Bah-Barrow.

Gambia, mică ţară anglofonă din Africa de Vest, enclavă în Senegal, cu excepţia unei faţade înguste populară pentru turişti, a fost readmisă în februarie în cadrul Commonwealth (Comunitatea Naţiunilor).

Condusă timp de 22 de ani de Yaha Jemmehn până la înfrângerea sa în 2016 de către Barrow şi plecarea sa în exil în ianuarie 2017, Gambia a părăsit Commonwealth în 2013, informează news.ro.

Citeşte şi Prinţul Harry şi soţia lui au renunţat la încălţăminte. Imagini cu cei doi într-un loc faimos din Sydney FOTO

Joi, prinţul Charles, care întreprinde primul turneu în Gambia, va vizita „Medical Research Council” din Banjul, un centru specializat în special pe lupta contra malariei care depinde de Facultatea de igienă şi Medicină tropicală din Londra.

Prinţul de Wales şi soţia sa se vor întoarce vineri în Ghana, înainte de a încheia turneul african pe 6 şi 8 noiembrie în Nigeria, potrivit news.ro

Cu câteva luni înainte de Brexit, turneul african al cuplului princiar are ca obiectiv să „celebreze parteneriatul dinamic şi centrat pe viitor între Regatul Unit şi aceste ţări din Commonwealth”, au indicat reprezentanţii prinţului de Wales într-un comunicat.