Prinţul Charles, la o slujbă religioasă ortodoxă a comunităţii românilor din Marea Britanie

Publicat: Joi, 14 Februarie 2019 14:31 // Actualizat: Joi, 14 Februarie 2019 14:31 // Sursa: romaniatv.net

Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales, este prezent joi, la Londra, la o slujbă ortodoxă la care iau parte aproximativ 200 de cetăţeni români care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Foto: hepta.ro

Serviciul religios are loc la St-Dustan-in-the-West, o biserică anglicană care îşi împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964, având şi rolul de centru comunitar.

Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Iosif Pop, Arhiepiscop şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, şi cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.

Corul asociaţiei Prietenii Muntelui Athos, al cărei patron este Alteţa Sa Regală, va interpreta muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Ulterior slujbei, Alteţa Sa Regală va aprinde o lumânare şi se va întâlni cu câţiva membri ai comunităţii de credincioşi.

Prinţul de Wales are un ataşament special faţă de România, pe care o vizitează în mod regulat. În ultimele două decenii, Alteţa Sa Regală a sprijinit mai multe organizaţii de caritate din România, iar acum patru ani a înfiinţat propria fundaţie caritabilă, Fundaţia Prinţului de Wales România (PWFR). Aceasta îşi desfăşoară activitatea în domeniul dezvoltării rurale, venind în sprijinul micilor fermieri şi al bio-diversităţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Prinţul Charles Prinţul Charles slujbă ortodoxă slujbă ortodoxa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H