Prinţul Charles, luat LA BANI MĂRUNŢI: Parlamentarii cer să vadă ce IMPOZITE plăteşte moştenitorul regatului

O comisie parlamentară britanică a cerut marţi deschiderea unei anchete privind impozitele plătite de Prinţul Charles pe terenurile sale din Cornwall (sud-vestul Angliei), denunţând un posibil ''avantaj injust'' din cauza unor scutiri fiscale.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 07:01
Prinţul Charles, luat LA BANI MĂRUNŢI: Parlamentarii cer să vadă ce IMPOZITE plăteşte moştenitorul regatului

Ducatul Cornwall are peste 53.000 de hectare de teren şi activele sale în ansamblu sunt evaluate la 763 de milioane de lire sterline (907 milioane de euro). Datând din 1337, ducatul a fost creat pentru a asigura un venit pentru fiul cel mare al suveranului şi moştenitor al tronului Angliei, care în prezent este Prinţul Charles.

Comisia Parlamentului privind conturile publice a făcut apel, într-un raport dat publicităţii marţi, la o mai mare transparenţă în ce priveşte situaţia fiscală a Ducatului Cornwall şi la o examinare aprofundată de către Ministerul britanic de Finanţe.

Citeşte şi Prinţul Charles, tot mai îndrăgostit de România: A primit cadou o ţuică de Cartea Recordurilor VIDEO

Ducatul Cornwall este, de asemenea, invitat să-şi amendeze funcţionarea, pentru a-i permite fiicei celei mari şi moştenitoare a tronului să beneficieze de veniturile sale.

Vezi şi FOTOGRAFIA ZILEI: Oaia Zburătoare şi prinţul Charles

Prinţul Charles (64 de ani) ar urma moştenească tronul Angliei după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 87 de ani, va deceda sau, mai puţin probabil, va abdica.