Prinţul consort al reginei Elisabeta a II-a a fost OPERAT

Soţul reginei Elisabeta a II-a, prinţul consort Philip, în vârstă de 92 de ani, a fost supus marţi unei operaţii 'minore' la mâna dreaptă, a anunţat miercuri Palatul Buckingham, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 18:37
Prinţul consort al reginei Elisabeta a II-a a fost OPERAT

Ducele de Edinburgh, numele său oficial, a apărut miercuri cu un bandaj la mâna dreaptă în timpul unei acţiuni oficiale într-o clinică londoneză, dar nu părea afectat prea tare de intervenţie, aşa cum a glumit el, ca de obicei, cu interlocutorii săi.

‘Ducele a fost supus unei intervenţii minore la mâna dreaptă’, a precizat o purtătoare de cuvânt a serviciilor regale, precizând că intervenţia medicală a avut loc marţi dimineaţă ‘la Palatul Buckingham’.

Ea a adăugat că prinţul consort, care poartă un ‘bandaj de protecţie’, îşi va continua ‘conform programului’ angajamentele sale oficiale.

Dotat mult timp cu o energie inepuizabilă, prinţul Philip a fost internat de patru ori în spital de la sfârşitul lui 2011, în special din cauza unei probleme la o arteră coronariană şi a unei infecţii urinare. În iunie, el a fost supus unei operaţii ‘exploratorii’ sub anestezie generală la abdomen.

El urmează să o însoţească pe regină pentru o vizită de stat în Franţa între 5 şi 7 iunie cu ocazia celebrărilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.