Prinţul consort al Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii a ieşit din spital chiar de ziua lui

Prinţul Phillip, duce de Edinburgh, a fost externat exact la timp pentru a-şi putea serba ziua de naştere. El a împlinit sâmbătă 91 de ani şi nici nu spera să se întoarcă acasă din spital pentru propria sa aniversare. Membrii familiei regale i-au pregătit o petrecere privată la palatul Windsor.      

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 15:29
Prinţul consort al Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii a ieşit din spital chiar de ziua lui

Prinţul Philip s-a îmbolnăvit după ce a petrecut mai multe ore pe Tamisa, alături de soţia sa, regina Elizabeta a II-a, în frig şi ploaie, în barja regală care a deschis festivităţile pentru Jubileul de Diamant, duminica trecută. A fost dus la spital chiar în aceeaşi zi şi nu a mai putut asista astfel cu suverana şi familia regală la celelalte festivităţi organizate în zilele următoare.

Îmbrăcat într-un costum gri impecabil şi cu o cravată roşie la gât, ducele de Edinburgh a părăsit cu bucurie  sâmbătă, în zori, spitalul King Edward din Londra, unde fusese internat. La ieşire l-au aşteptat mulţi reporteri, cărora prinţul le-a zâmbit şi a glumit cu ei , apoi şi-a luat rămas bun de la personalul medical şi s-a urcat în maşina care-l aştepta, un Land Rover Discovery, fiind escortat de o patrulă a poliţiei.

Prinţul Philip îşi va face convalescenţa acasă.