Prinţul din povestea "Frumoasa din Pădurea Adormită este un agresor"

Publicat: Vineri, 09 Februarie 2018 14:20 // Actualizat: Vineri, 09 Februarie 2018 14:20 // Sursa: romaniatv.net

Fermecătorul basm care încântă generaţii după generaţii de copii a fost studiat ştiinţific de către un profesor nipon, de la Universitatea Osaka, din Japonia. Profesorul japonez are însă o altă variantă a basmului original, nu tocmai fermecătoare.

Profesorul universitar Kazue Muta şi-a făcut cunoscută părerea ei despre povestea ilustrată de Disney. Aceasta nu este fermecătoare precum ar părea - în viziunea sa - ci, din contră, demonstrează că atitudinea prinţului este mai degrabă cea a unui "delincvent sexual", un "agresor".  

Astfel, Kazue Muta susţine că prinţul din "Frumoasa din Pădurea Adormită"care o sărută pe gură în timp ce ea doarme este, de fapt, "un act sexual obscen" asupra "unui partener inconştient".

Citeşte şi Peste 2.600 de copii, victime ale abuzului sexual. A crescut numărul cazurilor cu conţinut pornografic infantil

"Probabil că vă gândiţi că sunt gata să fac o gafă, să stric tot farmecul, dar poveştile de acest gen promovează violenţa sexuală", a continuat profesoara, spunând că i-ar plăcea ca "toată lumea să ia în serios acest lucru".

În tot acest demers, în 2017, una dintre mamele elevilor a cerut ca povestea să fie retrasă din programa şcolilor primare, pentru că ar vehicula "un mesaj sexual nepotrivit".


.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H