Prinţul din povestea „Frumoasa din Pădurea Adormită este un agresor”

Fermecătorul basm care încântă generaţii după generaţii de copii a fost studiat ştiinţific de către un profesor nipon, de la Universitatea Osaka, din Japonia. Profesorul japonez are însă o altă variantă a basmului original, nu tocmai fermecătoare.

09 feb. 2018, 12:20
Prinţul din povestea „Frumoasa din Pădurea Adormită este un agresor”

Profesorul universitar Kazue Muta şi-a făcut cunoscută părerea ei despre povestea ilustrată de Disney. Aceasta nu este fermecătoare precum ar părea – în viziunea sa – ci, din contră, demonstrează că atitudinea prinţului este mai degrabă cea a unui „delincvent sexual”, un „agresor”.  

Astfel, Kazue Muta susţine că prinţul din „Frumoasa din Pădurea Adormită”care o sărută pe gură în timp ce ea doarme este, de fapt, „un act sexual obscen” asupra „unui partener inconştient”.

Citeşte şi Peste 2.600 de copii, victime ale abuzului sexual. A crescut numărul cazurilor cu conţinut pornografic infantil

„Probabil că vă gândiţi că sunt gata să fac o gafă, să stric tot farmecul, dar poveştile de acest gen promovează violenţa sexuală”, a continuat profesoara, spunând că i-ar plăcea ca „toată lumea să ia în serios acest lucru”.

În tot acest demers, în 2017, una dintre mamele elevilor a cerut ca povestea să fie retrasă din programa şcolilor primare, pentru că ar vehicula „un mesaj sexual nepotrivit”.

.