Prinţul Edward: Economia României are un mare potenţial

Prinţul Edward, conte de Wessex, al treilea copil al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a declarat că economia României are un mare potenţial, fiind o ţară prietenoasă şi apropiată geografic pentru investiţiile britanice, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 13:59
Prinţul Edward: Economia României are un mare potenţial

„Cred că România are un mare potenţial şi e foarte bine că experienţa britanică poate ajuta la dezvoltarea economiei româneşti”, a afirmat Prinţul Edward, aflat pentru prima oară în România într-o vizită oficială, el participând la lansarea unui portal al comunităţii de afaceri britanice.

El a precizat că nu cunoaşte foarte multe despre România şi Bucureşti, însă a descoperit că ţara noastră este foarte bine plasată geografic şi prietenoasă cu investitorii britanici.

Prinţul Edward a arătat că portalul www.britishbusiness.ro, prin care Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi Camera de Comerţ Româno-Britanică doresc atragerea de noi investitori britanici este „o iniţiativă inedită şi o metodă foarte bună pentru companiile britanice să afle mai multe despre oportunităţile de aici, din România”.

La rândul său, ambasadorul Martin Harris a arătat că România are avantajul de a fi „o ţară emergentă în cadrul Pieţei Comune”, aflată la trei ore de zbor de Londra, fiind conectată cu ajutorul a şapte zboruri aeriene zilnice, iar investitorii britanici nu trebuie să meargă până în China şi India pentru oportunităţi de a face afaceri.

„Eu cred că 2013 este un an de oportunitate pentru investitorii britanici şi pentru economia României. Pentru că avem în această perioadă o stabilitate macroeconomică, o stabilitate politică şi eu cred că este un climat din ce în ce mai bun pentru investitorii străini şi investitorii britanici. Eu am remarcat un interes mai intens din partea investitorilor britanici”, a afirmat Harris, care a adăugat că de la începutul acestui an peste 27% din investiţiile străine în România aparţin firmelor britanice. El a dat şi exemplul firmei de bricolaj Kingfisher, care a preluat recent reţeaua de magazine Bricostore din România.

Şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Britanice, Raymond Breden, a spus că pe lângă investitorii britanici de talie prezenţi în România, cum ar fi Vodafone sau GlaxoSmithKlin, ţara noastră oferă multe oportunităţi în mai toate sectoarele pentru IMM-urile britanice, iar portalul lansat marţi se adresează mai ales acestora.

„IMM-urile au nevoie de informaţie credibilă şi de calitate”, a spus Breden, care a arătat că investitorii britanici mari pot aduce în piaţa românească şi companii de talie mică şi medie.

Portalul menţionat prezintă informaţii referitoare la mediul de afaceri din România, o listă a firmelor britanice care sunt deja pe piaţa din ţara noastră, relatări cu poveşti de succes ale acestora, precum şi un film de promovare a economiei româneşti realizat de Ambasada Marii Britanii şi Camera de Comerţ Româno-Britanică.