Printul Harry, acuzaţii grave la adresa guvernului britanic: „Sperăm că prin acest videoclip ne-am făcut înţeleşi”

Prinţul Harry a acuzat guvernul britanic că a ignorat familiile britanice care au copii cu dizabilităţi, fiind cele mai vulnerabile în timpul pandemiei de coronavirus. 

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 16:21
Printul Harry, acuzaţii grave la adresa guvernului britanic: „Sperăm că prin acest videoclip ne-am făcut înţeleşi”

Ducele de Sussex, în vârstă de 35 de ani, a adus acuzaţii grave guvernului britanic, explicând că familiile britanice cu dizabilităţi ar trebuit să fie prioritare în lupta cu coronavirusul, iar asistenții care îi tratează ar trebui să aibă echipamentul personal de protecție de care au nevoie.

Alături de soţia lui, Meghan Markle şi fiul lor de 11 luni, Archie, prinţul Harry a transmis printr-un mesaj video că a aflat despre situaţia actuală din Marea Britanie şi că nu este deloc mulţumit de felul cum tratează problema guvernul britanic. 

Citeşte şi: Prinţul Harry şi Meghan Markle, voluntari într-un proiect caritabil. Au livrat mâncare persoanelor bolnave din Los Angeles

Harry a spus că a „auzit de la prieteni” despre lipsurile drastice de echipamente de protecţie și rata de deces din ce în ce mai mare în Marea Britanie. 

Asistenta Rachel Gregory i-a spus că au existat „multe probleme” legate de echipamentele de protecţie pentru asistente care îngrijesc copiii cu dizabilităţi. Ea i-a explicat, de asemenea, că familiile nu au reușit să intre pe „listele vulnerabile” ale Guvernului pentru a fi prioritare pentru livrările de produse alimentare și medicamente.

Harry a răspuns simplu: „Sperăm că, prin acest videoclip Guvernul va înţelege că WellChild are nevoie de mai mult ajutor”. 

Prințul Harry și Meghan Markle au livrat mâncare persoanelor din Los Angeles care suferă de boli cronice, după ce au aflat că șoferii care fac acest gest au fost „supraîncărcați” și au avut nevoie de ajutor.

Cuplul s-a oferit voluntar în proiectul caritabil Angel Food în Duminica Paștelui, dar şi miercuri, ajuntând la organizarea de mese pentru 20 de persoane vulnerabile din oraş.

Citeşte şi: Suspect de coronavirus, ţinut cinci ore în ambulanţă la Hunedoara. Paramedicii acuză lipsa echipamentului de protecţie

Directorul executiv al proiectului Angel Food, Richard Ayoub, a povestit cum cuplul a contactat centrul de caritate după ce a aflat că șoferii săi sunt „supraîncărcați” şi au nevoie de sprijin, în timp ce încearcă să hrănească oamenii aflaţi în carantină: „Au auzit despre șoferii noștri că au fost supraîncărcați și au vrut să ofere voluntariat pentru a ușura volumul de muncă al șoferilor”.