Prinţul Harry a participat la o cursă de enduro, pe Valea Zălanului VIDEO

Prinţul Harry al Marii Britanii, care se află într-o scurtă vacanţă în România, şi-a petrecut dimineaţa de luni în localitatea covăsneană Valea Zălanului.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 10:00
Prinţul Harry a participat la o cursă de enduro, pe Valea Zălanului VIDEO

Prinţul Harry a participat la o cursă de enduro pe dealurile din apropiere, acoperite peste noapte, în mod neaşteptat pentru această perioadă a anului, cu un strat gros de zăpadă.

Contesa Anna Kalnoky a declarat, pentru AGERPRES, că prinţul Harry şi-a petrecut Sărbătorile de Paşti la reşedinţa familiei Kalnoky din localitatea covăsneană Micloşoara, într-un conac construit în secolul al XVI-lea. Gazdele i-au pregătit bucate tradiţionale de Paşti.

Prinţul Harry se află la prima sa vizită în România, dar tatăl său, prinţul Charles al Marii Britanii obişnuieşte să vină anual în judeţul Covasna, atât la familia Kalnoky, cât şi la reşedinţa sa din Valea Zălanului.

În urmă cu câţiva ani, prinţul Charles a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani în Valea Zălanului, pe care le-a renovat. Valea Zălanului este un cătun izolat, cu doar 150 de locuitori, care are o puternică amprentă medievală. De câte ori vine aici, prinţul Charles caută lucruri simple – face plimbări pe jos sau cu căruţa prin pădure, coseşte iarbă, bea lapte proaspăt muls şi gustă pâinea de casă coaptă în vatră de localnici.

Prinţul Charles, care este preocupat de conservarea monumentelor istorice, s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO.

Prinţul Harry a sosit vineri în România şi, potrivit unor surse, îşi va încheia vizita în cursul zilei de luni.