Prințul Harry, noi acuzații grave la adresa Casei Regale / De ce nu a plâns după moartea mamei, Prințesa Diana

Prințul Harry continuă dezvăluirile picante din interiorul Casei Regale. Ducele de Sussex a dezvăluit prin ce momente a trecut după moartea mamei sale, Prințesa Diana. 

08 ian. 2023, 16:54
Prințul Harry, noi acuzații grave la adresa Casei Regale / De ce nu a plâns după moartea mamei, Prințesa Diana

După ce s-a cuplat cu actrița Meghan Markle și a început să se dezică de Casa Regală a Marii Britanii, Prințul Harry a devenit un personaj ofertant pentru entertainmentul din SUA. Astfel, a realizat diverse pictoriale îndrăznețe, s-a implicat în campanii neconvenționale, a oferit interviuri la show-uri de noapte și mai nou, își promovează cartea autobiografică.

Casa Regală încă mai suscită interes pentru Europa și SUA, așa că Prințul Harry a profitat de ocazie pentru a dat totul „afară din casă”. Astfel, într-un video în care promovează publicarea autobiografiei sale, Prinţul Harry povesteşte cum el şi Prinţul William nu au reuşit să-şi arate nicio emoţie în timp ce s-au întâlnit cu cei îndoliaţi, în public.

„Am plâns o dată, la înmormântare, şi ştii că am intrat în detalii (n.r. – în carte) despre cât de ciudat a fost şi o anumită vinovăţie pe care am simţit-o, şi cred că şi William a simţit-o, plimbându-se prin afara Palatul Kensington”, a declarat Harry.

Atitudinea lui Harry și a lui William era în antiteză cu cea a oamenilor, hipnotizați de moartea Prințesei Diana.

„Au fost 50.000 de buchete de flori pentru mama noastră şi acolo strângeam mâna oamenilor, zâmbind… Şi mâinile ude pe care le strângeam, nu puteam înţelege de ce le erau mâinile umede, dar erau de la lacrimile pe care le ştergeau”, a mai dezvăluit Harry.

În schimb, el a plâns la înmormântare. De atunci, nu s-a mai întâmplat acest lucru.

 

Casa Regală a Marii Britanii, o instituție din ce în ce mai controversată

 

De asemenea, în cartea sa, Harry lansează diverse acuzații grave la adresa Casei Regale. El vorbeşte despre fotografiile cu el îmbrăcat în ofiţer nazist, care au stârnit un scandal pe când avea 20 de ani, acesta asigurând că William şi Kate l-au încurajat să aleagă acest costum. De asemenea, el povesteşte cum a aflat de moartea mamei sale, Lady Diana, cum a obiectat la faptul că tatăl său se recăsătorea cu Camilla – pe care o percepea drept o „mamă vitregă rea”. De asemenea, Harry susţine că a ucis 25 de talibani când era angajat ca pilot de elicopter în Afganistan şi mărturiseşte că a testat cocaina.

Cartea „Spare” va fi scoasă la vânzare nu mai devreme de 10 ianuarie 2023.

Dezvăluirile lui Harry au făcut ca instituția britanică, în prezent condusă de Regele Charles, să fie și mai controversată. De-a lungul timpului au existat diverse dezbateri cu privire la rolul pe care-l mai îndeplinește, de fapt, în societate, în ziua de azi. Alții susțin că despre rolul simbolic al Casei Regale nu trebuie făcute dezbateri. Cert este monarhul britanic colectează anual zeci de milioane de euro din contribuțiile cetățenilor, fonduri utilizate strict pentru instituția pe care o conduce.