Prinţul Harry şi Meghan Markle anunţă naşterea celui de-al doilea copil, o fetiţă numită Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Meghan Markle şi Prinţul Harry au devenit părinţi pentru a doua oară, după ce Meghan a născut-o pe Lilibet Diana vineri, într-un spital din Santa Barbara, la ora locală 11:40.

06 iun. 2021, 19:31
Prinţul Harry şi Meghan Markle anunţă naşterea celui de-al doilea copil, o fetiţă numită Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Cuplul a anunţat că au botezat-o pe fiica lor Lilibet Diana pentru a aduce un omagiu atât reginei, căreia în familie i se spune Lilibet, cât şi regretatei Lady Diana, mama Prinţului Harry.

Lilibet Diana este fiica mai mică a cuplului, primul copil fiind Archie, care a împlinit doi ani în luna mai. Harry şi Meghan s-au căsătorit acum puţin mai mult de trei ani, pe 19 mai 2018.

„Cu mare bucurie prinţul Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex, au întâmpinat venirea pe lume a fiicei lor, Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor” , a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al cuplului.

„Atât mama cât şi copilul sunt bine şi sănătoşi şi se instalează acasă. Ducele şi ducesa vă mulţumesc pentru urările voastre pline de căldură şi rugăciunile voastre în acest moment special pentru ei ca familie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Lilibet Diana este a opta în succesiunea la tronul Angliei

Cuplul a anunţat sarcina printr-o postare pe Instagram, de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie, la fel cum Prinţesa Diana anunţase că este însărcinată cu Prinţul Harry, în aceeaşi dată, cu 37 de ani în urmă, anunţă BBC. Sexul copilului a fost dezvăluit în exclusivitate în interviul controversat acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, o lună mai târziu.

Lilibet a scris deja istorie, fiind primul membru al familiei regale născut în afara Marii Britanii şi va avea, probabil, dublă cetăţenie, engleză şi americană, la fel ca fratele său Archie.

Fetiţa este a opta în succesiunea la tron, după fratele său Archie, verii George, Louis şi Charlotte, Prinţul Whilliam şi Prinţul Charles.

Citeşte şi: Elon Musk, ameninţat de hackerii de la Anonymus. „Jocul pe care îl faci pe piaţa criptomonedelor distruge vieţi”