Prinţul Harry şi Meghan Markle au cumpărat domeniul „Lilibet Diana” înainte de naşterea fiicei lor

Prinţul Harry şi Meghan Markle au cumpărat domeniul "Lilibet Diana" înainte de naşterea fiicei lor, pentru a evita folosirea lui în scop comercial, a dezvăluit, săptămâna aceasta, un purtător de cuvânt al cuplului pentru The Telegraph.

24 iun. 2021, 15:50
Prinţul Harry şi Meghan Markle au cumpărat domeniul „Lilibet Diana” înainte de naşterea fiicei lor
Prinţul Harry şi Meghan Markle

Prinţul Harry şi Meghan Markle au cumpărat şi domeniile LiliDiana.com şi LilibetDiana.com.

Aşa cum se obişnuieşte cu personalităţile publice, un număr important de domenii cu toate numele potenţiale au fost cumpărate de echipa lor pentru a proteja o exploatare a numelui odată ales şi făcut public„, a explicat purtătorul  de cuvânt.

Prenumele Lilibet Diana reprezintă un dublu omagiu adus bunicii, Elizabeth a II-a („Lilibet” este alintul dat reginei în privat de bunicul ei George V, apoi de soţul ei, prinţul Philip) şi mamei prinţului Harry, Diana Spencer.

Prenumele a stârnit polemică la începutul lui iunie, BBC afirmând într-un articol că cei doi nu i-au cerut reginei permisiunea de a folosi porecla ei. O informaţie „falsă” şi „defăimătoare”, au răspuns ei: „Ducele a vorbit cu familia sa înainte de a face anunţul – în realitate, bunica sa este primul membru al familiei care este sunat. În timpul acestei conversaţii, el i-a vorbit de intenţia de a o numi pe fiica sa Lilibet în onoarea ei. Dacă ea nu ar fi fost de acord, ei nu ar fi folosit numele„, a indicat purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex într-un comunicat.

Citeşte şi: Prinţul Harry şi-a înecat durerea în alcool: „Beam într-o zi cât pentru o săptămână”. Ducele de Sussex vorbeşte despre atacurile sale de panică, droguri şi anxietate

Prințul Harry şi Meghan Markle nu renunţă la războiul cu presa din Marea Britanie

Prinţul Harry şi Meghan Markle continuă „războiul” declarat împotriva publicaţiilor din Marea Britanie. Ei au ameninţat postul BBC cu o acţiune în instanţă pe motiv că a publicat „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet dat fiicei lor care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute.

Disputa se poartă în jurul unui subiect inedit: dacă Prinţul Harry şi Meghan i-au cerut sau nu permisiunea Reginei Elisabeta a II-a de a folosi porecla din copilărie „Lilibet” ca prenume oficial al fiicei lor.

Revista americană Variety citată de Agerpres scrie că „Lilibet” era numele folosit în cadru privat de tatăl Reginei şi de soţul ei, Prinţul Philip. În timpul funeraliilor prinţului Philip din luna aprilie,  o notă de mână scrisă de regina Marii Britanii, ce însoţea o coroană funerară depusă pe sicriul defunctului, era semnată „Lilibet”, precizează presa britanică.

Citeste si Meghan Markle vine cu dezvăluiri-bombă: „Pur și simplu am vrut să nu mai fiu în viață”. Familia regală a venit şi cu acuzaţii de rasism!

Unele publicaţii au relatat iniţial că Harry şi Meghan au consultat-o pe Regină înainte de a-i folosi porecla drept nume oficial al fiicei lor. Chiar şi în aceste condiţii, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunţat că regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată în această privinţă, după cum a precizat „o sursă de la palat”.

Jurnalistul britanic Jonny Dymond a inclus în reportajul său şi o dezminţire primită de la purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex. „Ducele a vorbit cu familia lui înainte de a face acel anunţ – de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei regale cu care a vorbit la telefon. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa că va putea să îi acorde fiicei sale prenumele Lilibet, în onorarea reginei. Dacă ea nu ar fi susţinut ideea, ei nu ar fi folosit acest prenume”.