Prințul Harry și Meghan Markle, discuţii şi glume cu militarii români care participă la Jocurile Invictus 2022

Ministerul Apărării Naționale a făcut publice imagini cu militarii români care fac parte din Echipa României prezentă la Jocurile Invictus Haga 2022, alături de Prințul Harry al Marii Britanii și de Meghan Markle.

16 apr. 2022, 17:54
Prințul Harry și Meghan Markle, discuţii şi glume cu militarii români care participă la Jocurile Invictus 2022

Prințul Harry și Meghan Markle au discutat şi au râs cu poftă împreună cu militarii români, după cum se vede în imaginile postate de MApN pe Facebook.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa Meghan i-au vizitat ieri pe militarii răniţi care participă la Jocurile Invictus Haga 2022. Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militarii români din Invictus Games Echipa Romaniei, au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc”, anunţă MApN pe Facebook.

Pentru militarii români, ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, desfăşurată în perioada 16 – 22 aprilie, reprezintă cea de-a treia participare, după jocurile organizate la Toronto (2017) şi Sydney (2018). Competiţia promovează recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni.

Citeste si Donald Trump o desfiinţează pe Meghan Markle, Ducesa de Sussex. „L-a folosit pe Prinţul Harry într-un mod îngrozitor şi e lipsită de respect faţă de regină”

Prințul Harry și Meghan Markle, discuţii şi glume cu militarii români care participă al Jocurile Invictus 2022

Echipa care va reprezenta Armata României va fi formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat. Aceştia vor concura la şase discipline sportive individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi la una de echipă (volei din poziţia şezând).

Citeste si Regina Elisabeta a II-a și-a lansat propriul brand de săpun lichid. Câți bani poate să coste o sticlă de 500 de ml

Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică. Ca proiect de reprezentare naţională, ‘Invictus România’ îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative„, precizează sursa citată.

Create de Prinţul Harry, care a servit în armata britanică în Afganistan, Jocurile Invictus sunt un eveniment sportiv internaţional similar Jocurilor Paralimpice pentru soldaţii răniţi şi cu dizabilităţi şi veteranii de război.