Prințul Nicolae și soția lui, în port tradițional bucovinean. Cum arată Alina îmbrăcată în ie şi basma pe cap

Prințul Nicolae și soția lui au apărut în port tradițional bucovinean cu ocazia Zilei Bucovinei. Îmbrăcată în ie, cu fotă roşie, bundiţă brodată şi îmblănită şi basma pe cap, Alina s-a transformat într-o ţărăncuţă autentică.

29 nov. 2022, 23:27
Prințul Nicolae și soția lui, în port tradițional bucovinean. Cum arată Alina îmbrăcată în ie şi basma pe cap
Prințul Nicolae și soția lui, în port tradițional bucovinean

Prințul Nicolae și soția lui, în port tradițional bucovinean. Fostul Principe Nicolae, îmbrăcat în ie lungă, cu iţari, ilic bogat ornamentat şi îmblănit pe margini şi cu pălărie pe cap, a întregit acest tablou bucolic oferit cu ocazia zilei uneia dintre cele mai frumoase şi mai îndrăgite regiuni din România.

Citește și: Momentul jenant ascuns în sertarul istoriei. Un film pentru adulți a fost promovat în Marea Britanie, fix în timp ce Regina Elisabeta a II-a se plimba cu Nicolae Ceaușescu, în caleașcă (VIDEO)

Prințul Nicolae și soția lui, în port tradițional bucovinean

Nu este prima oară când îi vedem pe cei doi îmbrăcând costumul naţional. Ba chiar ei au făcut o tradiţie din a se fotografia în haine ţărăneşti, autentice. Iniţiativa îi aparţine chiar soţiei lui Nicolae al României, care, în spiritul iniţiat de marile regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria, doreşte să provoveze valorile autentic româneşti şi să fie o continuatoare a tradiţiei instaurate de acestea, de-a aduce în prim-plan ia, marama şi tot ceea ce e mai specific culturii noastre milenare.

Micuţa Maria a fost botezată la Curtea de Argeș

Strănepoata regelui Mihai a fost botezată la Curtea de Argeș. Maria Alexandra, primul copil al prințului Nicolae și al Alinei Binder a fost creștinată de Înalt prea Sfinșitul Calinic și un sobor de preoți. (Vezi AICI imagini)

De altfel, prinţul Nicolae al României şi soţia sa, cât şi naşii micuţei Maria-Alexandra au venit îmbrăcaţi în costume populare. Slujba de creştinare a fost condusă de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, cu care Nicolae al României are o relaţie specială de prietenie.

Sunt bucuros să vă anunț nașterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20:05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din București. Soția mea, Alina-Maria, și fetița noastră sunt perfect sănătoase.

Trăim un moment cu totul special în familia noastră și, în emoțiile acestor clipe, mulțumim cu recunoștință pentru sprijinul și entuziasmul deosebit al românilor. Gânduri de aleasă prețuire pentru dăruirea personalului medical în aceste vremuri dificile”, se arată într-un document oficial, postat de prințul Nicolae al României.