Strănepoata regelui Mihai, botezată la Curtea de Argeș. Cum arată fetiţa prinţului Nicolae FOTO şi VIDEO

Strănepoata regelui Mihai a fost botezată la Curtea de Argeș. Maria Alexandra, primul copil al prințului Nicolae și al Alinei Binder a fost creștinată de Înalt prea Sfinșitul Calinic și un sobor de preoți.

23 ian. 2021, 17:01
Strănepoata regelui Mihai, botezată la Curtea de Argeș. Cum arată fetiţa prinţului Nicolae FOTO şi VIDEO

Strănepoata regelui Mihai, botezată la Curtea de Argeș. De altfel, prinţul Nicolae al României şi soţia sa, cât şi naşii micuţei Maria-Alexandra au venit îmbrăcaţi în costume populare, scrie Adevarul.ro. Slujba de creştinare a fost condusă de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, cu care Nicolae al României are o relaţie specială de prietenie.

Strănepoata regelui Mihai, botezată la Curtea de Argeș. Cum s-a desfăşurat ceremonia

Slujba a început după ora 12:00 şi a ţinut aproape o oră, iar la ceremonie au fost prezente doar câteva persoane apropiate familiei. Alina-Maria, soţia lui Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I, a născut-o pe Maria-Alexandra pe 7 noiembrie 2020, la ora 20.05, la Spitalul Polizu din Capitală.

„Sunt bucuros să vă anunț nașterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20:05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din București.

Soția mea, Alina-Maria, și fetița noastră sunt perfect sănătoase. Trăim un moment cu totul special în familia noastră și, în emoțiile acestor clipe, mulțumim cu recunoștință pentru sprijinul și entuziasmul deosebit al românilor. Gânduri de aleasă prețuire pentru dăruirea personalului medical în aceste vremuri dificile”, se arată într-un document oficial, postat de prințul Nicolae al României.

Botezul strănepoatei Regelui Mihai. Cum arată fetiţa prinţului Nicolae
Botezul strănepoatei Regelui Mihai. Cum arată fetiţa prinţului Nicolae şi al Alinei

Prințul Nicolae al României mai are o fetiță de aproape 5 ani, din relația cu Nicoleta Cîrjan, tânăra din Brașov care s-a luptat ca micuța ei să aibă un tată și în acte. Principele Nicolae și-a recunoscut fetița abia pe 27 mai 2019, după ce Nicoleta Cîrjan a acceptat să facă două teste de paternitate, așa cum și-a dorit ea. Din acel moment, nepotul Regelui Mihai şi-a asumat toate responsabilităţile în calitate de părinte.

Citeşte şi:  Principele Nicolae: „Bunicul meu a avut darul de a aduce oamenii împreună. În ’92, mi-am dat seama că bunicul meu nu e bunicul meu”