Prințul Paul a fugit în Portugalia. Va fi dat în urmărire internațională. Truică a fost dus în arest

Condamnat în Dosarul Băneasa, Prințul Paul nu a fost găsit acasă de polițiști, acesta a fugit în Portugalia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, iar Prinţul Paul a primit trei ani şi patru luni.

17 dec. 2020, 22:49
Prințul Paul a fugit în Portugalia. Va fi dat în urmărire internațională. Truică a fost dus în arest
Prințul Paul a fugit în Portugalia

Prințul Paul a fugit în Portugalia şi va fi dat în urmărire internaţională, potrivit stiripesurse.ro.

Poliția Capitalei a dat un comunicat după ce Prințul Paul, condamnat în Dosarul Băneasa, nu a fost găsit acasă.

Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale„, a anunţat Poliţia Capitalei.

Dialog între Prinţesa Lia şi un jurnalist

Cei trei polițiști de la Investigații Criminale au plecat după circa jumătate de oră, după ce nu l-au găsit acasă pe Prinţul Paul. Ei au fost conduși la poartă de soția lui Paul, Lia. Ea a refuzat să le dea detalii jurnaliștilor prezenți la fața locului, având un scurt dialog, în timp ce voia să închidă poarta cu telecomanda:

Jurnalist Digi24: Unde este soțul dumneavoastră?

Lia: Mai târziu, mai târziu!

Jurnalist: Unde este?

Lia: Scuzați-mă, dumneavoastră sunteți în fața senzorului!

Jurnalist: Se va preda singur? A fugit? Nu este acasă soțul dumneavoastră?

Lia: Scuzați-mă, o persoană este în fața senzorului.

Citeşte şi: Verdict final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la 7 ani, Prinţul Paul condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

Remus Truică, ridicat de la casa din Snagov

Omul de afaceri Remus Truică a fost ridicat de poliţişti, joi, de la locuinţa sa din Snagov, pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

La data de 17 decembrie, poliţiştii Staţiunii Snagov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 17.12.2020, de către Curtea de Apel Braşov, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice„, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Prințul Paul a fugit în Portugalia şi va fi dat în urmărire internaţională

În 27 iunie 2019, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe omul de afaceri Remus Truică la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov. În acelaşi dosar, Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii DNA arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, preciza DNA.

Sursă foto: Mediafax