Prinţul Philip a murit. Mihai Şora, mesaj emoţionant: Un băieţel nevoit să înveţe de timpuriu rigoarea, inflexibilitatea unor reguli, stăpânirea de sine

Mihai Şora a postat pe pagina de Facebook un mesaj emoţionant după moartea prinţului Philip, transmiţând condoleanţe Familiei Regale.

09 apr. 2021, 19:46
Prinţul Philip a murit. Mihai Şora, mesaj emoţionant: Un băieţel nevoit să înveţe de timpuriu rigoarea, inflexibilitatea unor reguli, stăpânirea de sine

Prinţul Philip a murit. Mihai Şora a postat o fotografie cu consortul Reginei Elisabeta la o vârstă fragedă. Imaginea a fost însoţită de un mesaj emoţionant.

Prinţul Philip a murit. Mihai Şora, mesaj emoţionant

Citeşte şi Prințul Philip alături de Regele Mihai, în România. Imagini de colecţie cu verii născuţi în acelaşi an

„Aşa cum stă aici, în costumul de baie al copiilor de odinioară, cu picioruşele în nisip, ghicim că se află la marginea mării. Pare puţin contrariat ori poate de vină este doar soarele care îi dă în ochi. Ţine în mâini un steguleţ cu dungi… Al Greciei.

Din legenda fotografiei aflăm că a fost făcută în anul 1925, pe plaja din Pas de Calais, în Franţa, deci după abdicarea unchiului său, regele Constantin I, şi împrăştierea familiei.

Un băieţel nevoit să înveţe de timpuriu rigoarea, inflexibilitatea unor reguli, stăpânirea de sine, austeritatea şi bunul-simţ, prudenţa expresiei, echilibrul. Şi care va fi practicat toată viaţa una dintre cele mai exigente virtuţi: fidelitatea.

Dumnezeul să-l odihnească”, a scris Mihai Şora, pe pagina sa de socializare.

Citeşte şi Prinţul Philip, o viaţă tumultoasă, de la fuga din Corfu, la participarea în Al Doilea Război Mondial. Cum s-a cunoscut cu soţia sa, Regina Elisabeta a II-a

Şi preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul de Twitter.

„Am aflat cu mare tristeţe despre decesul Alteţei Sale Regale, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh. România este alături de Familia Regală şi de poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanţele şi încrederea deplină că istoria va onora contribuţia Alteţei Sale Regale”.

Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham, conform Reuters. Casa Regală a anunțat că Prințul Philip a murit liniștit în această dimineață la Castelul Windsor.

Prințul Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El este soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Tatăl lui a fost prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei (1882-1944), unul dintre fiii regelui George I al Greciei. Mama lui a fost prinţesa Alice (1885-1969), fiica cea mare a lui Louis Alexander Mountbatten, marchiz de Milford Haven, şi a prinţesei Victoria de Hesse, o nepoată a reginei Victoria.