Prințul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a ajuns de urgență la spital

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost internat marți seara la spital în Londra fiindcă a început să se simtă rău.

17 feb. 2021, 16:59
Prințul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a ajuns de urgență la spital

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost dus la Spitalul Regele Edward al VII-lea din Marylebone, Londra, ca „măsură de precauție” și va rămâne acolo câteva zile.

Palatul Buckingham a confirmat această informație. „Alteța Sa Regală Ducele de Edinburgh a fost internat marți seara la spitalul King Edward VII din Londra. Internarea ducelui este o măsură de precauție, la sfatul medicului Alteței Sale Regale, după ce s-a simțit rău. Se așteaptă ca ducele să rămână în spital pentru câteva zile de observație și odihnă”.

Se pare că starea de sănătate a prințului Philip nu ar avea legătură cu infecția de coronavirus, conform unor surse.

Prințul Philip și Regina Elizabeth au fost vaccinați anti-Covid în luna ianuarie a acestui an.

Prințul Philip s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

La naștere a primit titlul de Prințul Philip al Greciei și Danemarcei.

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii – Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

Ei au nouă nepoţi – prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns – şi şase strănepoţi – Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi Archie.

Prințul Philip a decis să se retragă din viașa publică în august 2017, iar ultimul eveniment public la care a participat a fost în mai 2019. A luat parte la nunta fiicei prinților de Kent, Lady Gabriella Windsor.


loading...