Prinţul William a fost infectat cu COVID-19. Curtea Regală a ţinut totul secret fiindcă nu a vrut „să alarmeze naţiunea”

Prinţul William, Ducele de Cambridge, s-a infectat cu COVID-19 în luna aprilie a acestui an, conform unor surse apropiate din familia regală. Totul a fost ţinut secret la momentul respectiv fiindcă "se întâmplau lucruri importante și nu am vrut ca nimeni să-și facă griji".

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 05:52
Prinţul William a fost infectat cu COVID-19. Curtea Regală a ţinut totul secret fiindcă nu a vrut „să alarmeze naţiunea”

Prinţul William, în vârstă de 38 de ani, nu a vrut să alarmeze naţiunea, au mai spus sursele. Palatul Kensignton nu a confirmat oficial informaţia.

Ducele a fost tratat de doctorii Casei Regale și a respectat regulile guvernamentale privind izolarea la reședinția familiei Anmer Hall, în Norfolk.

Marea Britanie, în lockdown începând de joi

În doar câteva zile, Marea Britanie se întoarce la un „lockdown” aproape ca în primăvară. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă seara că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie.

„E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu mai există alternativă”, a motivat Johnson, în condițiile în care Marea Britanie a depășit un milion de infectări cu noul coronavirus și a ajuns la aproape 47.000 de decese.

Dacă nu se iau măsuri, sistemul sanitar ar putea ajunge la un adevărat dezastru, iar medicii şi asistentele ar putea fi obligaţi să aleagă ce pacienţi să trateze, „cine trăieşte şi cine moare”, a spus premierul.

De această dată, însă, şcolile, colegiile şi universităţile vor rămâne deschise. „Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a adăugat Boris Johnson.