Prinţul William furios: Cere încetarea imediată a braconajului de rinoceri VIDEO

Prinţul William a lansat un apel, într-un interviu acordat marţi BBC, pentru încetarea imediată a braconajului care a dus la uciderea a numeroşi rinoceri, masacraţi pentru cornul vândut pe piaţa neagră.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 09:06
Prinţul William furios: Cere încetarea imediată a braconajului de rinoceri VIDEO

Prinţul, care patronează o fundaţie de apărare a animalelor, ‘Tusk Trust’, a vizitat o rezervaţie naturală în Kent (sud-estul Angliei), unde au fost crescuţi trei rinoceri negri pentru a fi reintroduşi în mediul lor natural din Tanzania, scrie Agerpres.

 ‘Alături de elefanţi, rinocerii sunt cele mai mari victime ale braconajului’, a spus fiul cel mare al prinţului Charles, amintind că în acest an au fost deja ucişi 245 de rinoceri negri.

Se apreciază că în prezent trăiesc în Africa circa 4.800 de rinoceri negri şi 20.700 de rinoceri albi. Braconarea rinocerilor pentru corn, folosit în medicina tradiţională asiatică, a crescut exponenţial în ultimii ani, punând în pericol ceea ce se face de câteva decenii pentru refacerea populaţiei de rinoceri sălbatici. Unii cred că cornul rinocerilor are virtuţi afrodisiace şi chiar puterea de a trata cancerul, dar nu există nicio dovadă ştiinţifică a acestui lucru.

Prinţul William s-a arătat ‘furios’ pe cei care continuă să vâneze rinoceri, deşi aceştia au statut de specie ameninţată, şi a recomandat o muncă de sensibilizare pe această temă. ‘Mesajul meu este simplu: Opriţi-vă!’, a spus el.

China, în trecut mare consumatoare de corn de rinocer, reuşeşte destul de bine să respecte interzicerea vânzării şi traficului de corn de rinocer, de când s-a interzis folosirea acestuia în medicina chineză (în 1993). În prezent, cea mai mare cerere se înregistrează în Vietnam. Numai în Africa de Sud, ţară în care trăiesc 70-80% din toţi rinocerii din lume, cazurile de ucidere a acestor animale au crescut vertiginos: de la 13 rinoceri omorâţi în 2007 s-a trecut la 448 în 2011 şi la 245 de la începutul acestui an, potrivit Ministerului sud-african al Mediului.