Prinţul William pleacă în misiune în Insulele Falkland

Prinţul William nu are statut special în armata Marii Britanii şi, în calitate de pilot de elită în cadrul Forţelor Aeriene Regale, el este folosit ori de câte ori este nevoie de serviciile sale. Asta se va întâmpla şi la începutul anului viitor, cu toate că, potrivit ultimelor zvonuri, soţia sa, Kate Midleton, ar putea fi însărcinată.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 06:49
Prinţul William pleacă în misiune în Insulele Falkland

Prinţul William, al doilea succesor la tronul Marii Britanii, va face parte din februarie până în martie 2012 dintr-un echipaj de patru piloţi care va patrula aerian în zona Insulelor Falkland.

Potrivit oficialilor de la Londra, misiunea este una de rutină şi are ca scop oferirea de sprijin forţelor britanice din Atlanticul de sud.

„Pentru britanicii de acum şi pentru generaţiile viitoare, exemplul dedicării vieţii pentru a-i ajuta şi proteja pe ceilalţi şi de a servi ţara trebuie să rămână una dintre cele mai de preţ valori naţionale”, spune prinţul William.

Din 1833, insulele Falkland sunt teritoriu britanic, dar au fost revendicate în permanenţă de Argentina. Ultimul conflict dintre cele două state a avut loc în 1982 şi s-a soldat cu moartea a peste 600 de soldaţi argentinieni şi peste 200 de britanici.

Prinţul William, care s-a căsătorit în aprilie 2011 cu Kate Middleton, se află în prezent la o bază a Royal Air Force din nordul Ţării Galilor.