Privatizare cu scandal: Aproape 150 de sindicalişti de la Hidroelectrica au ieşit în stradă

Aproape 150 de sindicalişti au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Economiei. Oamenii sunt nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a vinde 10% din acţiunile Hidroelectrica. Ei spun că se va ajunge la înstrăinarea integrală a uneia dintre puţinele companii de stat care mai fac profit, iar ei şi-ar pierde siguranţa locului de muncă.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 20:42
Privatizare cu scandal: Aproape 150 de sindicalişti de la Hidroelectrica au ieşit în stradă

„Au vândut gazul, acum vând şi apa? Vând tot în ţara asta? Pentru ce este managementul ăsta privat? Să ia toţi banii hoţii din ţara asta. Au vândut gaz, pământ şi vând şi apa. Ce fac până la urmă? Pentru statul român este bine să aibă Hidroelectrica. Cred că asta este cel mai bine”, au declarat protestatarii.

Liderii de sindicat spun că vânzarea pachetului de 10% din acţiunile Hidroelectrica este primul pas către vânzarea integrală a companiei.

„Suntem convinşi că în următoarea perioadă va urma listarea altor pachete minoritare, practic până la predarea pachetului majoritar”, a spus Nicolae Aurariu, preşedintele Hidrosind.

Sindicaliştii au avut discuţii cu un consilier al ministrului Economiei, care i-a rugat să aibă răbdare până la următoarea vizită a FMI-ului, la sfârşitul lunii aprilie.