Privatizarea Oltchim: Ambasadorul Rusiei, în vizită la Ministerul Economiei

Oleg Malghinov, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, a făcut, miercuri, o scurtă vizită la Ministerul Economiei, în timp ce oficialii ministerului negociau condiţiile contractului de privatizare al Oltchim cu avocaţii lui Dan Diaconescu. Malghinov a negat vreo legătură între vizita sa şi privatizarea Oltchim.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 10:05
Privatizarea Oltchim: Ambasadorul Rusiei, în vizită la Ministerul Economiei

La ieşirea din Ministerul Economiei, Malghinov a refuzat să facă vreun comentariu legat de Oltchim. „Nu fac niciun comentariu. Sunt pentru cu totul altceva”, a spus diplomatul rus.

Avocaţii lui Dan Diaconescu au sosit, miercuri, la Ministerul Economiei pentru o nouă rundă de negocieri pe marginea contractului de privatizare a combinatului Oltchim. Începutul negocierilor se va desfăşura fără participarea lui Diaconescu, aşteptat să sosească în ţară de la Viena, în jurul orei 13.00.

Unul dintre avocaţi, Daniel Fenechiu, a arătat că negocierile nu se desfăşoară sub presiunea timpului. „Nu avem nicio grabă. Nicăieri nu se specifică să se semneze într-o anumită zi, la o anumită oră (…) Negociez în funcţie de instrucţiunile primite de la clientul meu”, a declarat Fenechiu.

El a precizat că Diaconescu nu a fost mulţumit de varianta extinsă a contractului pe care Ministerul Economiei a propus-o. În consecinţă, câştigătorul licitaţiei Oltchim a răspuns, în cursul zilei de marţi, cu două seturi de propuneri, urmând ca acestea să fie discutate în cadrul negocierilor de miercuri. „Nu sunt mandatat să fac publice aceste propuneri, nu aş vrea să negociez mai întâi prin presă”, a spus Fenechiu.

În cazul în care răspunsul oficialilor de la OPSPI nu va fi socotit satisfăcător, Fenechiu intenţionează să treacă la măsuri radicale.

„Nu exclud ipoteza să cerem o negociere televizată”, a spus avocatul.

Întrebat dacă Diaconescu va da curs cererii OPSPI de a prezenta dovada existenţei banilor pe care i-a licitat pentru Oltchim, Fenechiu a răspuns: „OPSPI nu este în măsură să schimbe condiţiile ofertei. OPSPI l-a rugat doar pe clientul meu, pentru că nu are text de lege prin care să ceară”. Avocatul a precizat totuşi că Diaconescu va da curs solicitării „ca să oprim nebunia asta”.